04 Μαρ 2003

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ

Συνάδελφοι,

Από τις 29/07/2002 ισχύει η υγειονομική διάταξη για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους εργασίας.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2002 ο Σύλλογος με επανειλημμένες επιστολές του προς τη Διοίκηση ζήτησε την εφαρμογή της πιο πάνω διάταξης.

Επειδή από την πλευρά της Διοίκησης δεν υπήρξε καμία απάντηση το Δ.Σ. του Συλλόγου αναγκάστηκε να προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας τριμερή συνάντηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου προέβαλαν την άποψη ότι, το δικαίωμα στην υγεία των μη καπνιστών, είναι το ίδιο ισχυρό με το δικαίωμα των καπνιστών και συνεπώς, εν όψει δημιουργίας ειδικών χώρων καπνίσματος, θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα ή, όπου υπάρχουν, να αναβαθμιστούν τα συστήματα εξαερισμού των χώρων εργασίας.

Μετά από διαπραγματεύσεις και με τη μεσολάβηση του εκπροσώπου του Υπουργείου συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1)        Να υπάρξει εγκύκλιος από την πλευρά της Εταιρίας, με την οποία θα καταγράφονται τα δικαιώματα των μη καπνιστών και θα συνιστάται ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους.
2)        Να υπάρξει εντός διμήνου τεχνική μελέτη πλήρους εξαερισμού όλων των χώρων εργασίας.
3)        Σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συναλλαγή με το κοινό, να τοποθετηθούν ειδικά απαγορευτικά σήματα για το κάπνισμα, για όλους τους πελάτες.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω θα κάνουν λίγο πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα των χώρων εργασίας μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας στην Εταιρία.

Και συνεχίζουμε την προσπάθεια...


Συναδελφικά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο