18 Μαρ 2003

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΗ ΧΑΜΕΝΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Ένα ακόμα γεγονός προστέθηκε στα σοβαρά πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με χειρισμούς νομικών υποθέσεων από την Εταιρία.

Το τελευταίο γεγονός έχει να κάνει με έναν πρώην προϊστάμενο γραφείου ζωής, τον οποίο η Εταιρία κατηγορούσε ότι της είχε παρακρατήσει ασφάλιστρα και της τα απέδιδε μετά από καιρό προκειμένου να επωφεληθεί τους τόκους και όχι μόνο... Η υπόθεση, πέρα από το αστικό μέρος, είχε και ποινική διάσταση.

Έγινε, λοιπόν, το ποινικό δικαστήριο σε παραμεθόριο νησί. Εκεί συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός. Ο δικηγόρος της Εταιρίας δεν είχε μαζί του χαρτιά νομιμοποίησης!!!! Πανικός. Τηλεφωνήματα στην Αθήνα, τα fax άναψαν. Η νομιμοποίηση έφτασε, αλλά ο Πρόεδρος ζήτησε και άλλα χαρτιά που δεν τα είχε ο δικηγόρος μας, αλλά και δεν υπήρχε περίπτωση να τα προσκομίσει στα στενά χρονικά περιθώρια του δικαστηρίου.

Δεν έγινε δεκτή, λοιπόν, η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής και έτσι δεν έγιναν δεκτοί ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας που είχαν προταθεί από την πλευρά της πολιτικής αγωγής (από την πλευρά της Εταιρίας μας, δηλαδή). Οι μόνοι μάρτυρες που εξετάστηκαν από την πλευρά μας ήταν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα. Οι συνάδελφοί μας αυτοί, προς τιμήν τους πήραν στους ώμους τους και όλο το βάρος από την πλευρά μας, μιας και δεν υπήρχε δικηγόρος πολιτικής αγωγής, σε αντίθεση με τους τρεις δικηγόρους υπεράσπισης της άλλης πλευράς. Μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην συνεργάτη ήταν μεταξύ άλλων και ο πρώην Διευθυντής της Εταιρίας μας, κος Σταυράκης, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν σαφής πολιτική της Εταιρίας να διώξει όλους τους πράκτορες και τους συνεργάτες που προέρχονταν από τον Αστέρα!!!

Ο εγκαλούμενος πρώην συνεργάτης, δε χρειάζεται να σας πούμε ότι αθωώθηκε ομόφωνα.

Μάλιστα, για να μην μας μείνει η παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης, η Εταιρία μας δεν έχει δικαίωμα ούτε καν να ζητήσει έφεση, μιας και δεν είχε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Αλήθεια, ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό το ρεζιλίκι;
Αλήθεια, ποιος θα καλύψει τους συναδέλφους μας στην περίπτωση που ο αθωωθείς πράκτορας στραφεί εναντίον τους;

Το Δ.Σ. καλεί ομόφωνα τη Διοίκηση της Εταιρίας να σταθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν δικαστικά και να στηρίξει αποφασιστικά τις θέσεις της Εταιρίας και τους συναδέλφους που καλούνται σαν μάρτυρες, αλλά και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο