19 Μαρ 2003

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 21/03/2003, ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους, για μια ακόμη φορά, να στείλουμε μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες της Ευρώπης, μήνυμα Ειρήνης και να διατρανώσουμε την απαίτησή μας να ακυρωθεί κάθε πολεμικό σχέδιο για το ΙΡΑΚ.

Καταγγέλλουμε τον Μπους και τους συμμάχους του, που επιμένουν στον "προκλητικό", καταστροφικό πόλεμο ενάντια στην θέληση των Λαών και αντιδρούμε άμεσα.

Τα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων, δεν μπορεί να αιματοκυλούν Λαούς. Η αμερικανική πολιτική δεν μπορεί να εξάγει την κρίση της σκοτώνοντας παιδιά και αμάχους, δεν έχουν το δικαίωμα στο όνομα των συμμαχιών τους να αυτοαναγορεύονται σε παγκόσμιους τοποτηρητές και χωροφύλακες.

Ο προαναγγελθείς αυτός πόλεμος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού μας, καταργεί τον Ο.Η.Ε. και ήδη υπονόμευσε την Κοινή Ευρωπαϊκή προοπτική. Αποτέλεσμα θα είναι, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές, ένας κόσμος πιο διαιρεμένος, πιο ευάλωτος στην τρομοκρατία, ένας κόσμος που η οικολογική ισορροπία θα έχει βάναυσα διαταραχτεί.

Στα σχέδια όσων προγραμματίζουν "προληπτικούς" πολέμους, με εμμονή στην απαίτησή μας για Ειρήνη, για προάσπιση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης κάθε Λαού στη γη, απαντάμε με πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, την Παρασκευή 21 Μάρτη 2003.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αθήνα, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την ίδια μέρα (Παρασκευή 21/03/2003 στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος), να βροντοφωνάξουμε:

"Ο Χ Ι Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Ε Μ Ο - Ν Α Ι Σ Τ Η Ν Ε Ι Ρ Η Ν Η"

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να καλέσει όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο μποϋκοτάζ όλων των καταναλωτικών Αμερικανικών προϊόντων, στο διάστημα 20-30 Μαρτίου. Μην καταναλώνετε, ή αντικαταστήστε τα Αμερικάνικα προϊόντα για το παραπάνω διάστημα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον επερχόμενο πόλεμο.

Ας αντισταθούμε για 10 μέρες στην "μαγεία" των αμερικανικών προϊόντων.