30 Μάι 2003

Προσλήψεις

Προσλήψεις

Συνάδελφοι,

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της ανισοκατανομής του, εντείνεται καθημερινά. Η πυροσβεστική λύση της Action Plan τείνει να γίνει θεσμός, καλλιεργώντας μια σχέση εργασίας αποικιοκρατικού τύπου, με εργαζόμενους δυο ταχυτήτων.

Η απόφαση που είχε πάρει πριν δυο χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας για 75 προσλήψεις, μολονότι θεωρούσαμε ότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες των υποκαταστημάτων, θα ήταν μια ανάσα για την Εταιρία μας.

Δυστυχώς, ακόμα και αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, στο όνομα της πολυδιαφημισμένης συγχώνευσης με την Alpha Ασφαλιστική, με συνέπεια ολοένα και περισσότερο να εντείνεται το πρόβλημα λειτουργίας της Εταιρίας και κυρίως των υποκαταστημάτων, που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Ξαφνικά, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, τέθηκε θέμα πρόσληψης 35 ατόμων με master ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Όντως, εντυπωσιακή η άποψη των Διοικούντων! Θέλουν, για παράδειγμα, να προσλάβουν τρία άτομα με master στη Διεύθυνση Marketing, έχοντας όμως αφήσει κενή, εδώ και ένα χρόνο περίπου, τη θέση του Διευθυντή Marketing της Εταιρίας μας και παράλληλα, έχοντας μεταθέσει συνάδελφο κάτοχο master στο marketing, σε άλλη Διεύθυνση!! Ή, θέλουν να προσλάβουν 7 κατόχους master στη Μηχανογράφηση, χωρίς να ξέρουν για τι πράγμα ακριβώς τους θέλουν!!!!!

Παρ' όλες αυτές τις προχειρότητες, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε άμεσα, τόσο από τον Γενικό Διευθυντή, όσο και από το Δ.Σ. της Εταιρίας, την πρόσληψη 7 παιδιών συναδέλφων, κατόχων των τίτλων σπουδών που θέλει η Εταιρία, δηλαδή, το 20% των προσλήψεων να είναι παιδιά συναδέλφων. Η πρόταση αυτή απερρίφθη από το Δ.Σ. της Εταιρίας, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποί μας να καταψηφίσουν τις προσλήψεις αυτές.

Παράλληλα, το Προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε χθές με τον Πρόεδρο της Εταιρίας μας, κ. Πανταλάκη, για να του μεταφέρει την ομόφωνη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσληψη παιδιών συναδέλφων, αλλά και για να του υπενθυμίσει τη γραπτή δέσμευση της Διοίκησης για την πρόσληψη του παιδιού του Β. Πουρνή.

Δυστυχώς, ο κ. Πανταλάκης παρέπεμψε το θέμα της πρόσληψης Πουρνή στις ελληνικές καλένδες, μη δεχόμενος σε καμία περίπτωση, (κατόπιν εντολής - όπως μας είπε - του κ. Καρατζά, Διοικητή της Ε.Τ.Ε.), τη διαδικασία που πάγια ίσχυε στην Εταιρία μας, προσπαθώντας να μας πει ότι το θέμα το βλέπει μόνο σαν χάρη και παράλληλα, απέρριψε το θέμα της πρόσληψης ποσοστού 20% των προσλήψεων από παιδιά συναδέλφων.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη θέση αυτή της Διοίκησης της Εταιρίας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στην αδιαλλαξία της Διοίκησης και στη ρατσιστική συμπεριφορά της, στο θέμα της πρόσληψης των παιδιών των συναδέλφων.

Θα επαναλάβουμε όμως, για μια ακόμα φορά, ότι μια μεγάλη Εταιρία δεν μπορεί να στηρίζεται σε μικρόψυχες αποφάσεις στυγνής τεχνοκρατικής λογικής.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.


Υ.Γ. Σήμερα συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο προαγωγών για συναδέλφους που είχαν μέχρι και το βαθμό του Λογιστή, στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους του Συλλόγου ο αντιπρόεδρος, συν. Άγγελος Νικολάου.

Η πρόταση της Διοίκησης που κατατέθηκε στο συμβούλιο ήταν να προαχθούν κατ' εκλογήν οι συνάδελφοι που το Δελτίο Αξιολόγησής τους ήταν εξαίρετο και επιπλέον, οι συνάδελφοι με πρότυπο και βαθμολογία πάνω από 250 μόρια.

Με έκπληξη, ο εκπρόσωπός μας διαπίστωσε ότι, στο σύνολο των συναδέλφων που κρίνονταν για του βαθμό του Τμηματάρχη, δεν υπήρχε ούτε ένας συνάδελφος από υποκατάστημα (!!!!!) που να συμπλήρωνε τα πιο πάνω κριτήρια. Εννοούμε τους συναδέλφους που είναι στην πρώτη γραμμή, αυτούς που δεν γνωρίζουν ωράρια, αυτούς που είναι και η εικόνα της Εταιρίας μας.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου απείχε από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον παραγκωνισμό των συναδέλφων της πρώτης γραμμής.
Κύριοι, θεωρείται όλους τους συναδέλφους των υποκαταστημάτων ανίκανους; Κανέναν δεν έχετε κρίνει ότι αξίζει, έστω και αυτή την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή της κατ' εκλογήν προαγωγής στο βαθμό του Τμηματάρχη; Τόση απαξίωση για τους εργάτες της πρώτης γραμμής;