01 Αυγ 2017

Άλλη μια απαράδεκτη κίνηση της Διοίκησης

Συνάδελφοι,

Από τον καιρό που ανακοινώθηκε η αντιδικία μιας συναδέλφου μας μέσω ICAP και της Εθνικής Ασφαλιστικής , είναι προφανής ο πανικός που έχει καταλάβει την ICAP και την Εθνική Ασφαλιστική, να μην θεωρηθεί ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μας μέσω εικονικής σύμβασης έργου (εργοδότης ICAP) είναι όλοι συνάδελφοί μας, αφού κάνουμε ακριβώς τις ίδιες εργασίες σε όλες τις μονάδες της εταιρίας μας.
Αρχικά μείωσαν τον μισθό τους, στην συνέχεια άλλαξαν το ωράριο από 7.30 ώρες εργασίας σε 8.00 και διευκρίνισαν ότι το ωράριο των συναδέλφων μέσω ICAP είναι "ευέλικτο" και ως εκ τούτου μπορούν να προσέρχονται στο έργο τους κατά τις 08:00 μέχρι 08:15, χωρίς να προσμετράται στο χρόνο τους αν έρθουν νωρίτερα ή αργότερα.
Τέλος θυμήθηκαν κατόπιν εορτής, να φέρουν εκπρόσωπο-επιστάτη (φυσικά της οικογενείας) στην Εθνική Ασφαλιστική, που και καλά "επιβλέπει" την εξέλιξη του έργου που παρέχει η ICAP. Ξέρετε τι κάνει; Κάθεται σ' ένα γραφείο και της πηγαίνουν τα δελτία παρουσίας. Τέτοια επιστασία!!!!!
Σε αυτή την κατεύθυνση εστάλη e-mail σε όλους τους εργαζόμενους μέσω ICAP ότι πρέπει να αλλάξουν την υπογραφή τους στο MS Outlook, και να αναγράφεται ρητά ο τίτλος "Eργαζόμενος/-νη ICAP Outsourcing Solutions" κάτω από το ονοματεπώνυμό τους, με το λογότυπο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Δεδομένου ότι πληθώρα e-mails φεύγουν καθημερινά από συναδέλφους μέσω ICAP προς πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής, είναι απίθανο να μην δημιουργηθεί καμία διένεξη ή παρεξήγηση. Πιο αναλυτικά:
-Κανένας πελάτης μας δεν έχει υπογράψει κάποια σύμβαση με την ICAP. Κάποιοι σίγουρα θα απορήσουν (και ενδεχομένως να δυσφορήσουν) που θα λαμβάνουν ενημέρωση για τα ασφαλιστήρια τους από υπαλλήλους της εταιρεία ICAP Outsourcing Solutions. Το γεγονός αυτό από μόνο του μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στη παραγωγή όλων των κλάδων, καθώς οι συνάδελφοι μέσω ICAP εργάζονται σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους (και πολλές φορές σε νευραλγικά πόστα).
-Οι πελάτες μας δεν έχουν εξουσιοδοτήσει καμία εταιρεία ICAP Outsourcing Solutions να επεξεργάζεται δεδομένα που τους αφορούν και να διαχειρίζεται τόσο προσωπικά όσο και ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.
-Η εμφάνιση της επωνυμίας μιας εταιρείας σε emails αποτελεί έμμεση διαφήμισή της.

Καλούμε την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να αναλογιστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας.

Καλούμε την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να σκεφτεί ότι μιλάμε για ανθρώπους που προσφέρουν στην Εταιρία μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και καλεί την Διοίκηση επιτέλους να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο που προσφέρουν τόσα χρόνια στην Εταιρία μας, εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικές συμβάσεις και όρους εργασίας και να τους εντάξει στο προσωπικό της.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.