04 Αυγ 2017

Απάντηση στην επιστολή του κ. Κωνσταντά

Ο κ. Κωνσταντάς απάντησε στην χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου προβάλλοντας -και σωστά- ότι τον έθιξε βάναυσα σαν άνθρωπο με ευαισθησίες και σαν επαγγελματία και ότι παράλληλα έθιξε την τιμή και την υπόληψη της ίδιας της Εταιρίας μας, οπότε οφείλουμε να τοποθετηθούμε.

Θεωρούμε καταρχήν ότι η τιμή και η υπόληψη, δηλαδή η εικόνα της Εταιρίας μας δεν μπορούν να θιχτούν από μια ανακοίνωση, όσο σκληρή και εάν είναι.

Αντίθετα, η τιμή και η υπόληψη της πιστεύουμε ότι θίγεται από την ύπαρξη εδώ και 20 χρόνια εργαζόμενων, που παρέχουν το ίδιο ακριβώς εργασιακό έργο, με διαφορετικούς όρους, συνθήκες εργασίας και αμοιβής από τους άλλους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδέλφων μας, που καθημερινά πασχίζουν, όπως όλοι μας, προκειμένου να επιτυγχάνει η Εταιρία αυτή τα "εκπληκτικά" αποτελέσματα και αποτελούν το 30% του μόνιμου προσωπικού. Θεωρούμε ότι η ευθύνη της ΕΤΕ για την δημιουργία και διατήρηση διαφορετικών σχέσεων εργασίας του προσωπικού είναι αναμφίβολη, αλλά δεν αναιρεί τις ευθύνες της Διοίκησης.

Αλήθεια, πότε διαμαρτυρήθηκε προς τον μέτοχο για αυτήν την κατάσταση;

Ελπίζουμε όμως ότι στην σωστή αναφορά του περί εργατικότητας και εμπιστοσύνης του προσωπικού τους έχει συμπεριλάβει.

Χαιρόμαστε που αναφέρεται στα αληθινά γεγονότα. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι όλο το θέμα προέκυψε μετά από έγγραφο αίτημα της Εταιρίας μας προς την ICAP για την αλλαγή της υπογραφής των συναδέλφων μας, που αναγνωρίζουμε ότι έγινε μετά από εισήγηση δυο Διευθυντών του, αλλά με την δική του αποδοχή. Το ότι αγνοήθηκε η γραπτή εντολή του από τις 31/7 μέχρι τις 3/8 που ξαναστάλθηκε στην ICAP, μάλλον αυτόν θα έπρεπε να προβληματίσει.

Η νηφαλιότητα, η ηρεμία και η καθαρή κρίση είναι στοιχεία που πρέπει να ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις και όχι επιλεκτικά.

Το τελευταίο διάστημα όλα τα αρνητικά γεγονότα που δημιουργούνται έχουν την σφραγίδα της Διοίκησης (προαγωγές, πληρωμή ασθενειών κλπ). Συνεπώς, μάλλον θα έπρεπε να απευθυνθεί στα στελέχη του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι είναι σταθερά προσανατολισμένοι - στην δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας - αφενός στην διατήρηση και διαφύλαξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αφετέρου στην ενίσχυση της Εταιρίας μας, για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ασφαλιστική αγορά.

Καλούμε την Διοίκηση να πράξει το ίδιο.
Η λογική του "πάντα φταίνε οι άλλοι" δεν είναι πάντα σωστή.

Συναδελφικά