22 Σεπ 2017

Συνέπειες από την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής

Συνάδελφοι,
 
Μας κοινοποιήθηκε, και σας την παραθέτουμε αυτούσια (δείτε εδώ), επιστολή που απεστάλη από τη Διοίκηση προς το προσωπικό της Αγροτικής Ασφαλιστικής και αφορά τη διαπραγμάτευση για τη νέα Ε.Σ.Σ.Ε. 

Η εν λόγω επιστολή ουσιαστικά αναφέρει πως σε απάντηση της πρόσκλησης για διαπραγμάτευση για τη νέα Ε.Σ.Σ.Ε. που κατέθεσε ο Σύλλογος της Αγροτικής Ασφαλιστικής η Διοίκηση της εταιρίας διατύπωσε την πρόθεσή της να καταργήσει την "πρόσθετη προσωπική παροχή" - μειώνοντάς την κατά το ένα τρίτο - επικαλούμενη την νέα οικονομική και εργασιακή πραγματικότητα, το σχετικό νομικό πλαίσιο και υπερτονίζοντας τις ευκαιρίες ατομικής προόδου και επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από την κατάργηση του παρελθόντος. 
 
Σε απάντηση αυτής της ενέργειας ο Σύλλογος της Αγροτικής Ασφαλιστικής προσέφυγε στον Ο.Μ.Ε.Δ.
 
Συνάδελφοι,
 
Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει την προβολή της επερχόμενης κατάστασης και στην δική μας Εταιρία.
 
Η Ε.Σ.Σ.Ε. που υπογράφηκε στις 1/7/2016 και έχει ισχύ μέχρι και τις 30/6/2019 διασφαλίζει τα κεκτημένα μας. Η επόμενη Ε.Σ.Σ.Ε. θα έχει σε κάθε περίπτωση την σφραγίδα της ενότητας των εργαζομένων, που είναι εξάλλου αυτοί που δίνουν τη διαπραγματευτική δύναμη στον Σύλλογο. 
 
Χωρίς καμία πρόθεση να κινδυνολογήσουμε, αλλά αντίθετα με πρόθεση να προνοήσουμε και να συσπειρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την νέα εργασιακή πραγματικότητα, εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στον Σύλλογο της Αγροτικής Ασφαλιστικής και καλούμε όλους να προκρίνουν - έναντι οποιουδήποτε προσωπικού οφέλους - την συλλογικότητα. 
 
Η κοινή μας προσπάθεια και η από κοινού υποστήριξη και προάσπιση των δικαιωμάτων μας είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να σταθεί ισχυρό απέναντι σε μια επόμενη διαπραγματευτική πρόκληση. 
 
Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.