18 Αυγ 2003

Επιδόματα Ευθύνης - Οργανόγραμμα Υποκαταστημάτων

Γιατί ο Αύγουστος δεν είναι μόνο μήνας διακοπών
Επιδόματα Ευθύνης - Οργανόγραμμα Υποκαταστημάτων
Συνεχίζουμε την προσπάθεια

Υπογράφηκε από το Γενικό Διευθυντή, κ. Φιλίππου, η επέκταση του οργανογράμματος σε όλα τα υποκαταστήματα Β' κατηγορίας (Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά) στα πρότυπα των υποκαταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Η δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους των υποκαταστημάτων αυτών, έγινε πράξη. Ικανοποιήθηκε μ' αυτόν τον τρόπο, ένα ομόφωνο πάγιο αίτημα του Συλλόγου, που αφορούσε την ισότιμη μεταχείριση των συναδέλφων των υποκαταστημάτων.

Επόμενος στόχος μας, είναι η ανάπτυξη του οργανογράμματος και στα υποκαταστήματα Γ' κατηγορίας.

Αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ότι η σωστά τεκμηριωμένη παρέμβαση του Συλλόγου λειτουργεί σε όφελος των εργαζομένων. Αποδείχτηκε ότι, ο Αύγουστος μπορεί και πρέπει να είναι, ένας μήνας ουσιαστικής δουλειάς του Συλλόγου.

Παρ' όλα αυτά, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα οξυμένα προβλήματα των υποκαταστημάτων και των συναδέλφων που υπηρετούν σ' αυτά, παραμένουν. Η στρατηγική της Εταιρίας για τα υποκαταστήματα δεν έχει ξεκαθαριστεί, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζομένων και τα υποκαταστήματα να μην μπορούν να παίξουν το ρόλο που πρέπει στις τοπικές κοινωνίες. Εάν τα προβλήματα που αφορούν την πορεία, την στρατηγική και τον ρόλο τους παραμείνουν άλυτα, σε λίγο καιρό θα γίνουν ανυπέρβλητα.

Παράλληλα, υπογράφηκαν και οι αυξήσεις στα επιδόματα ευθύνης, αυξήσεις που είχαν συμφωνηθεί με το Σύλλογο στα πλαίσια της περσινής Συλλογικής Σύμβασης και είχαν εξαγγελθεί ότι θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου. Η αύξηση που δόθηκε κυμαίνεται από 9% (επίδομα Διεύθυνσης) μέχρι 25% (επίδομα Υπηρεσίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που στέκονται δίπλα του, ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο την διαπραγματευτική του ικανότητα.

Και συνεχίζουμε την προσπάθεια...