11 Σεπ 2003

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι νεότερες εξελίξεις
ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ


Συνάδελφοι,

Συγκλήθηκε σήμερα το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από το Προεδρείο για το θέμα της Διαδοχικής Ασφάλισης.

Το θέμα της Διαδοχικής Ασφάλισης, εξελίσσεται σε "θρίλερ" το τελευταίο 24ωρο. Ανατροπές των αρχικών εισηγήσεων έχουν επέλθει και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν συσκοτίσει ακόμα περισσότερο το όλο ζήτημα.

Το Προεδρείο του Συλλόγου μας, με συνεχείς επαφές από χθες το απόγευμα και αφού συγκέντρωσε ακριβείς πληροφορίες για τις προθέσεις του Υπουργείου, μέσω της Γ.Σ.Ε.Ε., προσπαθεί να παρέμβει, ώστε η πρόθεση του Υπουργείου να μη δίνει τη σύνταξη ο τελευταίος φορέας ασφάλισης, αλλά εκείνος που ο ασφαλιζόμενος έχει τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης, να μην επηρεάσει αρνητικά τους συναδέλφους μας που έχουν έρθει στην Εταιρία μας μέσω των συγχωνεύσεων.

Η διαδικασία της "εθελουσίας εξόδου" που ακολουθείται από το Τ.Α.Π.Ε., είναι ένα ιδιαίτερο ασφαλιστικό γεγονός, που δεν αφορά άλλους εργαζόμενους στη χώρα. Προσπαθούμε να επιτύχουμε να έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσω "εθελουσίας εξόδου" όλοι οι εργαζόμενοι στην Εταιρία, ανεξάρτητα από την εταιρία που υπηρετούσαν πριν τη συγχώνευση. Στην περίπτωση, δηλαδή, της "εθελουσίας εξόδου", αυτός που αποχωρεί να συνταξιοδοτείται από το Τ.Α.Π.Ε. και όχι από τον φορέα που έχει τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρεί ότι, σε αυτή τη φάση, δεν θα πρέπει να δίνεται βάση σε δημοσιεύματα, αλλά μόνο στην άμεση πληροφόρηση από το Σύλλογο, που παρακολουθεί από κοντά και παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Σύντομα, μέσα στις επόμενες ώρες, θα έχετε αναλυτική ενημέρωση.


Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.