06 Οκτ 2003

Σχηματισμός Προεδρείου

Κοιτάμε μπροστά, γιατί το μέλλον είναι κοινό
Σχηματισμός Προεδρείου
Η ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε την συμμετοχή της στο Προεδρείο


Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να σας ευχαριστήσουμε για τη δύναμη που δώσατε στο "Κοινό Ψηφοδέλτιο" με ποσοστό 62% και οκτώ από τις δεκατρείς έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο του Συλλόγου η ΠΑΣΚΕ ζητούσε την συμμετοχή της στο Προεδρείο του Συλλόγου. Στην τελευταία της μάλιστα ανακοίνωση "έτεινε χέρι συνεργασίας" στο Κοινό Ψηφοδέλτιο. Στη συνεδρίαση όμως του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου Προεδρείου με έκπληξή μας ακούσαμε τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ να μη δέχεται τη συμμετοχή της στο Προεδρείο, με τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου, που η πλειοψηφία του Δ.Σ. της πρότεινε, θεωρώντας την συμμετοχή της σε οποιαδήποτε άλλη θέση πλην αυτής του Γεν. Γραμματέα σαν ζητιανιά…

Ο πλειοψηφών σύμβουλος Σπύρος Λευθεριώτης εξελέγη στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή οποιαδήποτε στιγμή εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ θελήσει να μπει στο Προεδρείο του Συλλόγου.
Πιστεύουμε ότι σύντομα η ΠΑΣΚΕ θα αποφασίσει τη συμμετοχή της στο Προεδρείο ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.

Κατά την μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Προεδρείου η ΠΑΣΚΕ επέλεξε αδικαιολόγητα το δρόμο της αποχής από την ψηφοφορία με μοναδική εξαίρεση το συνάδελφο Αντωνιάδη Θανάση , που συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία, όπως ορίζει το Καταστατικό του Συλλόγου. Αυτός είναι ο λόγος που σε όλες τις θέσεις η εκλογή ήταν με 8 ψήφους υπέρ, 1 λευκό και 4 αποχές.

Δε γνωρίζουμε πως αντιλαμβάνεται η ΠΑΣΚΕ τη συνεργασία που επικαλείται με το Κοινό Ψηφοδέλτιο. Εάν πραγματικά επιθυμεί τη συνεργασία την καλούμε να συμμετάσχει στο Προεδρείο στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και να αρχίσει να ασχολείται με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους.

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε τις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ, που προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τους συναδέλφους μας για το ποιος νίκησε στις εκλογές που πέρασαν. Οι εκλογές τελείωσαν, οι πλειοψηφίες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχουν διαμορφωθεί και υπάρχει χώρος για προσφορά απ’ όλους.
 
 
Εμείς κοιτάμε μπροστά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μέλλον μας είναι κοινό.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.