10 Οκτ 2003

Πώληση σε ιδιώτες του 11% της Εθνικής Τράπεζας

Συνάδελφοι,

Πώληση 11% των μετοχών της Ε.Τ.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 9/10, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με διαφωνία της ΠΑΣΚΕ) να καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα. Η πώληση του 11% των μετοχών της Ε.Τ.Ε. μειώνει δραματικά τη συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο και συσκοτίζει το μέλλον της Τράπεζας, αλλά και της δικής μας Εταιρείας.
Κανείς δε γνωρίζει ποιος ή ποιοι αγόρασαν αυτές τις μετοχές και ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν από αυτές τις αδιαφανείς συναλλαγές. Θεωρούμε απαράδεκτο να ξεπουλιούνται εταιρείες για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.
Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις και αν απαιτηθεί θα αντιδράσουμε δυναμικά.

Συμπλήρωση φύλλων αξιολόγησης
Στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εξετάστηκε η επιστολή που έχει σταλθεί σε όλους τους Προϊσταμένους της Εταιρείας από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου ζητάει ουσιαστικά η διαδικασία αξιολόγησης και αποστολής των εντύπων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου!!!
Επισημάναμε την παραβίαση με τον τρόπο αυτό του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, που προβλέπει ότι η ετήσιες κρίσεις του προσωπικού  γίνονται μέχρι τις 31/12. Δε γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι με κανένα τρόπο να το επιτρέψουμε.
Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να αποστείλουν τα έντυπα αξιολόγησης όπως γίνεται κάθε χρόνο, μετά δηλαδή τις 31/12. Η απόφαση αυτή του Συλλόγου δεν ψηφίστηκε από την ΠΑΣΚΕ, εκτός από το συνάδελφο Αντωνιάδη Θανάση, που υπερψήφισε την άποψη του Προεδρείου για πιστή τήρηση του Ε.Κ.Ε.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά μιας παράταξης απέναντι στην Εφορευτική Επιτροπή
Για τις ανακοινώσεις που οι γνωστοί Διευθυντές επιβάλλουν στην  ΠΑΣΚΕ και που αναφέρονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών , μια επιτροπή που ομόφωνα εξελέγη από όλες τις παρατάξεις αλλά και τη Γενική Συνέλευση των μελών μας, έχουμε να δηλώσουμε με πλήρη ευθύνη ότι: οι συντάκτες των ανακοινώσεων αυτών είναι ψεύτες και παραπλανούν σκόπιμα τους συναδέλφους.
Εάν δεν τους αρέσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν τους φταίει σε τίποτα η εκλεγμένη σύμφωνα με το Καταστατικό μας Εφορευτική Επιτροπή και καλό θα είναι να μη συνεχίσουν τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο, που σαν μόνο αποτέλεσμα θα έχει να πληγούν οι θεσμοί, τη στιγμή που ακόμα και οι εκπρόσωποί της ΠΑΣΚΕ στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καταψήφισαν τη μοναδική ένσταση της ΠΑΣΚΕ.
 
Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.