23 Οκτ 2003

Κλάδος Πρόνοιας

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/10/2003, η ΠΑΣΚΕ συμφώνησε πλήρως με τις απόψεις του Προεδρείου σχετικά με το θέμα του Ταμείου Πρόνοιας.  Επισημαίνουμε ότι, η αναμονή των προτάσεων της ΠΑΣΚΕ έγινε γιατί μας το ζήτησε η ίδια σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί αρχή μας είναι, τέτοια μεγάλα συνδικαλιστικά βήματα, να γίνονται μόνο ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, προχωράμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας για την μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας του Τ.Α.Π.Ε., σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.  Έχει ήδη κλειστεί ραντεβού με τον Αναλογιστή μας, κ. Γριβογιάννη, την επόμενη βδομάδα, για να εξειδικευθεί η αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με το αίτημα του Υπουργείου.

Οι εκπρόσωποί μας στο Τ.Α.Π.Ε. ζήτησαν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την επαναβεβαίωση της απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί η ανάθεση της αναλογιστικής μελέτης, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που ζητάει το Υπουργείο.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου και αφού θα έχουμε στα χέρια μας τις αναλογιστικές μελέτες, θα επανεκτιμηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το ύψος των παροχών, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκριση του Υπουργείου και να παραμείνει ένα σημαντικό απόθεμα που θα στηρίξει τις μελλοντικές υποχρεώσεις του Ταμείου απέναντι στους νέους συναδέλφους.

Το θέμα αυτό, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας με ευθύνη και σοβαρότητα.