02 Ιαν 2004

Το Υπουργείο απέρριψε αναίτια την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑΠΕ

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, το Δ.Σ. του ταμείου είχε πάρει απόφαση για την άρση του πλαφόν στον Κλάδο Πρόνοιας, στηριζόμενη στην τελεσίδικη Εφετειακή απόφαση που αφορούσε τον συνταξιούχο συνάδελφο Σ. Μαμάκο, την οικονομική κατάσταση του Κλάδου Πρόνοιας, καθώς και στην εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Ταμείου.

Η απόφαση αυτή μετά από βέτο της κυβερνητικού επιτρόπου, κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο την Παραμονή των Χριστουγέννων επέλυσε τη διαφωνία αυτή!!!

Ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Σπυρόπουλος μας απάντησε με έγγραφο που έστειλε, ότι "οι δικαστικές αποφάσεις δεν δεσμεύουν παρά μόνο τους διάδικους στους οποίους αναφέρονται" και ότι "αφού στο Ταμείο έχετε αποφασίσει την μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και έχετε μεριμνήσει να χορηγήσετε διαφορές εφ' άπαξ σε συνταξιούχους, δεν υφίσταται λόγος να προκαταλάβετε τις ρυθμίσεις του νέου Καταστατικού"

Συνάδελφοι,
Με τα αναγραφόμενα στο έγγραφο του κ. Σπυρόπουλου, καταλαβαίνετε την εμπάθειά του σχετικά με το Ταμείο μας!!! Προτιμά να οδηγεί τους συνταξιούχους συναδέλφους σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες με οικονομικό κόστος για το Ταμείο και τους ίδιους,  παρά να δεχθεί μια απόφαση καθ' όλα  δίκαιη και μάλιστα την στιγμή που ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εισηγήθηκε και έκρινε ότι το πλαφόν στο εφ άπαξ είναι αντισυνταγματικό και από μέρα σε μέρα αποφασίζει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Την ίδια μάλιστα μέρα που υπέγραψε την σχετική απόφαση, βγήκε στα ΜΜΕ για να "πανηγυρίσει" την με δική του απόφαση κατάργηση του πλαφόν στον κλάδο πρόνοιας του ταμείου της Ε.Τ.Ε.!!!
Έτσι το Υπουργείο για μια ακόμα φορά αγνοεί μια απόφαση του Ταμείου μας που παίρνεται με τη σύμφωνη γνώμη τόσο των εργαζομένων όσο και του εργοδότη, των δύο δηλαδή μερών που το χρηματοδοτούν αποκλειστικά.

Εμπάθεια που μάλλον προκύπτει από το γεγονός ότι το Ταμείο μας είναι το μόνο που απέρριψε την πρότασή του Υφυπουργού για "οικειοθελή" συγχώνευσή του με το Ι.Κ.Α.

Παράλληλα συνάδελφοι σας γνωρίζουμε ότι προχωρούν οι διαδικασίες μετατροπής του Κλάδου Πρόνοιας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μετά από καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε εμάς. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.