30 Ιαν 2004

Διαδοχική Ασφάλιση

Η αυλαία στο Ασφαλιστικό έκλεισε χωρίς να αντιμετωπιστεί το δίκαιο αίτημα, που αφορούσε όλους τους συναδέλφους μας, που ήρθαν στο Ταμείο μας με τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η τροποποίηση που ζητάγαμε να ψηφιστεί, κατατέθηκε στη Βουλή, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία την απέρριψε. Η τροπολογία υποστηρίχτηκε από όλες τις πλευρές, αλλά ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε τα εξής:

Πρακτικά Βουλής
Ι' Περίοδος (Προεδρευομένης Δημοκρατίας)
Σύνοδος Δ'
Συνεδρίαση ΟΓ'
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004
Δημήτριος Ρέππας (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων):

"Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά τη συζήτηση ή τη μη συζήτηση τροπολογιών, που έχουν κατατεθεί από συναδέλφους, λέγοντας εκ προοιμίου ότι από τη δική μας πλευρά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε τροπολογία έχει κατατεθεί σε αυτή τη φάση.  Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε μηδενιστικά αρνητικοί απέναντι σε αυτή τη διαδικασία, επειδή ο τρόπος με τον οποίο τελευταίως αναδείχτηκε κάποιο συναφές θέμα, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή η άσκηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας μέσω της κατάθεσης τροπολογιών, είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφεύγεται."

Ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που επηρεάζει ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματά τους (τη σύνταξή τους), εξομοιώθηκε χωρίς ντροπή με τροπολογίες τύπου "Πάχτα", εξομοιώθηκε δηλαδή με ζητήματα αδιαφάνειας και διαπλοκής.

Αφήνουμε στην κρίση σας τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Υπουργός για να απορρίψει το αίτημά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές την προσπάθεια, διότι πιστεύουμε ότι το αίτημα είναι επιτακτικό, λογικό και δίκαιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο