03 Φεβ 2004

Εγκρίθηκε το καταστατικό του Κλάδου Πρόνοιας

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που έγινε την Πέμπτη 29/01/2004, υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή των συναδέλφων.  Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχαν 422 συνάδελφοι, ψηφίζοντας τόσο για την έγκριση του καταστατικού του Κλάδου Πρόνοιας και την μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όσο και για τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό.

Οι συνάδελφοι, παράλληλα με την ψήφο τους, στήριξαν αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου σε ειδική ψηφοφορία που έγινε πριν συζητηθεί το θέμα του Κλάδου Πρόνοιας, με συγκεκριμένη πρόταση των 10 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που έχει ως εξής:

Για πολλοστή φορά ακούσαμε τον συνάδελφο Μήτσουρα να επανέρχεται στο γνωστό θέμα των συνδικαλιστικών ρυθμίσεων. Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο λαϊκισμός εις βάρος του θεσμού του Συλλόγου.
            Τα θέμα αυτό συζητήθηκε εξαντλητικά πριν από λίγους μήνες, στις εκλογές του Συλλόγου, όπου ο συνάδελφος Μήτσουρας έκανε σημαία το θέμα των συνδικαλιστικών ρυθμίσεων και έλαβε την απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων στην Εταιρεία μας.
            Όπως γνωρίζετε η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη από τη σημερινή Διοίκηση της Εταιρείας το 1999, όταν στο Σύλλογο υπήρχε αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή απ' όλες τις δυνάμεις του Συλλόγου ομόφωνα, στα πλαίσια της πολιτικής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη Σύμβαση είχε υπογραφεί τρία χρόνια πριν, από την Ο.Τ.Ο.Ε. και το Σύλλογο της Εθνικής Τράπεζας και διέπει το σύνολο των τραπεζών του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
            Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση του συναδέλφου Μήτσουρα, με δέκα ψήφους έναντι τριών. Αυτά τα θέματα κατά τη δική μας άποψη, αντιμετωπίζονται με ομόφωνες αποφάσεις και όχι με προτάσεις που δεν συγκεντρώνουν ούτε καν την υποστήριξη των μελών της δικής του παράταξης.
            Τα ζητήματα αυτά είναι ευαίσθητα και επιτρέπουν δυστυχώς λαϊκίστικες αντιπαραθέσεις. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο τραυματισμός των συλλογικών μας οργάνων, θέτουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση, που είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας και ζητάμε να εγκρίνετε τους χειρισμούς όλων των προηγουμένων Διοικητικών Συμβουλίων, στο θέμα των συνδικαλιστικών ρυθμίσεων.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με πάνω από 400 υπέρ και 1 κατά.

Προχωράμε όλοι μαζί, οπλισμένοι με τις ομόφωνες αποφάσεις μας, στην δημιουργία ενός Ταμείου που θα οδηγήσει στην σημαντικότατη βελτίωση των παροχών όλων μας κατά την αποχώρηση από την Εταιρία.
Το καταστατικό του Κλάδου Πρόνοιας υποβάλλεται σήμερα, μαζί με πλήρη αναλογιστική μελέτη, στα συναρμόδια Υπουργεία για άμεση έγκριση.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη που δίνετε στα Συλλογικά Όργανα, απομονώνοντας εκείνους θέλουν να τα τραυματίσουν χρησιμοποιώντας σαν όπλο τον λαϊκισμό.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, για ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις, για ακόμα περισσότερη κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.