09 Φεβ 2018

Πρόσκληση στην ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΔΜΟΠ ‘’Χάρισε Ζωή’’

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που θα διοργανώσει σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) ‘’Χάρισε Ζωή’’ την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:30 μ.μ. στη γυάλινη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Εταιρίας μας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση σκοπό έχει την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Για το λόγο αυτό, εξειδικευμένοι συνεργάτες του ΚΕΔΜΟΠ θα μας αναλύσουν τη σημαντικότητα ύπαρξης εθελοντών δοτών για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που σχετίζονται με τον καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεύκωμα) ή άλλων αιματολογικών νοσημάτων.

Ειδικότερα, θα μας ενημερώσουν για το τι είναι ‘’εθελοντής δότης’’, πώς μπορεί κάποιος να γίνει, ποια είναι τα ιατρικά κριτήρια καθώς και για τα στάδια που ακολουθούνται από τη στιγμή που ένας εθελοντής δότης βρεθεί συμβατός. Επιπροσθέτως θα συζητηθούν ερωτήσεις/απορίες που θα μας δημιουργηθούν γύρω από το θέμα.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρχει δυνατότητα για όποιον συνάδελφο επιθυμεί να εγγραφεί εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Λίγα λόγια για το ΚΕΔΜΟΠ:

Το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά). Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή. Έτσι απλά.

www.xarisezoi.gr

Σας περιμένουμε.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.