09 Μαρ 2018

Έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας στην Εταιρία μας

Χθες το απόγευμα έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στην Εταιρία μας από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Βρέθηκαν 6 Διευθυντές και 11 συνάδελφοι, οι οποίοι εργάζονταν εκτός ωραρίου, παραβιάζοντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το Δ.Σ. θέλει για μια ακόμα φορά να επισημάνει ότι η εφαρμογή της Συλλογικής μας Σύμβασης ειδικά σε ότι αφορά το ελαστικό ωράριο εργασίας είναι ένα θέμα που αφορά όλες και όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από θέση ευθύνης και η τήρησή του πρέπει να είναι υπόθεση της καθεμίας και του καθενός από εμάς.

Παροτρύνσεις του τύπου «κάτσε παραπάνω» για να αποδείξεις ότι είσαι καλός υπάλληλος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται σε καμιά περίπτωση αποδεκτές.

Τόσο η Διοίκηση, όσο και ο Σύλλογος έχουν συμφωνήσει στο ωράριο εργασίας και η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται από όλες και από όλους.

Παράλληλα το Δ.Σ. θέλει να στηλιτεύσει την συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΤΕ προς τους συναδέλφους φύλαξης του κτιρίου, συμπεριφορά που οδήγησε στην κατάρρευση ενός συναδέλφου και την μεταφορά του στο νοσοκομείο.