01 Ιουν 2018

Ερώτηση Δημοκρατικής Συμπαράταξης: "Παράνομος διορισμός συνταξιούχου υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας σε διευθυντική θέση της ΑΕΕΓΑ “Η Εθνική"

Κατά πάγια τακτική του Συλλόγου, σας κοινοποιούμε ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: «Παράνομος διορισμός συνταξιούχου υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας σε διευθυντική θέση της ΑΕΕΓΑ “Η Εθνική”.»

Κύριε Υπουργέ,

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΑΕΕΓΑ “Η Εθνική” που γνωστοποιήθηκε στις 12/09/2016, τοποθετήθηκε σε διευθυντική θέση της Εταιρίας στέλεχος που είχε αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο από την Εθνική Τράπεζα. Η εν λόγω κυρία, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έντονη συνδικαλιστική δράση στην Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα το 2015 είχε τοποθετηθεί σε διευθυντική θέση στην ΕΤΕ με στόχο την «υλοποίηση μίας βασικής προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τον έλεγχο των μεγάλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις της χώρας».

Το θέμα δημοσιεύθηκε σε ιστότοπους οικονομικού ή τραπεζικού ενδιαφέροντος, ανάμεσα και σε άλλες καταγγελίες εργαζομένων της «Εθνικής Ασφαλιστικής», οι οποίες κατατέθηκαν μετά από την αποτυχία της πώλησης της εταιρίας και αφορούν σε ποικίλες παρατυπίες της διαδικασίας και παρασκηνιακές διεργασίες. Οι καταγγελίες παραμένουν αναπάντητες.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Ισχύουν τα δημοσιεύματα περί παράνομου διορισμού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, συνταξιούχου της ΕΤΕ, σε διευθυντική θέση στην Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς επιστροφή των ληφθεισών αποδοχών από την εθελουσία αποχώρηση από την ΕΤΕ;

Ποια μέτρα προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο σχετικά;

Αθήνα, 31.05.2018

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ