02 Οκτ 2018

Πρακτικό Συμφωνίας για το Ωράριο

Συνάδελφοι,

Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και η Διοίκηση της Εταιρίας υπέγραψαν από κοινού το νέο Πρακτικό Συμφωνίας, Παράρτημα της ΕΣΣΕ 2016-2019 (δείτε εδώ), που ρυθμίζει τα θέματα του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων της Εταιρίας μας.

Μετά από την επίμονη στάση του Συλλόγου και τις επανειλημμένες προσπάθειες για συνεννόηση και τελικώς ανεύρεση λύσης με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και με τη Διοίκηση της Εταιρίας, και τα τρία μέρη κατέληξαν σε συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή διαφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματα των υπαλλήλων αναφορικά με το ελαστικό ωράριο εργασίας και δημιουργεί κλίμα ασφάλειας για όλες τις επιμέρους ομάδες των εργαζομένων, τηρώντας πάντοτε τη νομιμότητα και τα οριζόμενα από το ΕΡΓΑΝΗ - το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου - με το οποίο σημειωτέον η Εταιρία μας συνδέεται πλέον απευθείας, αποτελώντας την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που το επιτυγχάνει, γεγονός που οφείλεται στην καθοριστική συνδρομή όλων των συναδέλφων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και τους ευχαριστούμε γι' αυτό.

Συνάδελφοι,

Δεν είναι αυτονόητο και δεν είναι στις μέρες μας δεδομένο ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις έχουν πάντοτε αίσιο αποτέλεσμα.

Η γνώση και η προάσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα από τον Σύλλογό μας αποτελεί τη μόνη δύναμη και αυτή μας ενώνει όλους.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.