10 Απρ 2019

Οι "παλαιές νοοτροπίες" και ο κ. Σαρδελής

Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας μας σε συνέντευξή του στις 6/4/2019 στη Βραδυνή της Κυριακής, αναφέρει μεταξύ άλλων - μιλώντας για την επιτυχή ολοκλήρωση της εθελούσιας εξόδου - τα εξής: «αποκαλύπτοντας όμως και τις δυσκολίες που οφείλονται στις παλαιές νοοτροπίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις».

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Σαρδελή ότι οι «παλαιές νοοτροπίες» στις οποίες αναφέρεται, για όλους εμάς τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής σημαίνουν εμπειρία ετών, βαθιά γνώση του ασφαλιστικού κλάδου και ήθος, σημαίνουν την εργασιακή κουλτούρα, που διαπνέει από την απαρχή ίδρυσής της την Εταιρία μας, που μέχρι σήμερα οδηγεί την Εθνική Ασφαλιστική σταθερά ψηλά και σταθερά με βλέμμα προς το μέλλον.

Κύριε Πρόεδρε,

Η διοίκηση «κατάφερε να κρατήσει σταθερό το οικοδόμημα» και «διατήρησε την ανοδική πορεία των πωλήσεων» χάρη σε αυτή ακριβώς την κουλτούρα της Εταιρίας, που δένει τους ανθρώπους της και παράγει αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι η νοοτροπία αυτή, που εσείς δεν καταφέρατε να ενστερνιστείτε, να γίνετε ένα με αυτή και να την αναπτύξετε, είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη για την ανοδική πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ξέρετε, η θεωρία λέει ότι ο πρώτος πελάτης της κάθε εταιρίας είναι ο εργαζόμενός της, και η πράξη αποδεικνύει ότι στην Εθνική Ασφαλιστική οι εργαζόμενοι είναι ικανοί να μετουσιώνουν την εταιρική αξία σε αποτέλεσμα, σε αποτέλεσμα που εμπνέει στον πελάτη «εμπιστοσύνη με καθαρή θέση 814 εκατ. Ευρώ».

Η διοικητική πρακτική της Εταιρίας και ειδικότερα ο ρόλος σας, ως επικεφαλής αυτής, επιβάλλει να αναγνωρίζετε και όχι να απαξιώνετε την δυναμική των εργαζομένων, που κατατάσσει την Εθνική Ασφαλιστική στην κορυφή του κλάδου. Δημόσιες τοποθετήσεις με «νοηματικά ατοπήματα» για τον ρόλο του εργατικού δυναμικού της Εταιρίας μας, μόνο επίφοβη συνέχεια μπορούν να σημάνουν για τον δικό σας ρόλο.

Λίγη προσοχή κύριε Πρόεδρε δεν θα έβλαπτε.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.