04 Σεπ 2019

Ενημέρωση για την στάση της Εταιρίας αναφορικά με την ΕΣΣΕ και τον ΕΚΕ

Αγαπητέ κ. Κωνσταντά,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου διάβασε με προσοχή την επιστολή σας προς τους εργαζόμενους της Εταιρίας και θέλει να σας απαντήσει δημόσια εκ μέρους των εργαζομένων της Εταιρίας.

Μπορεί και εσείς - όπως ο κ. Μαυρόγαλος - να μας αποκαλείτε «συναδέλφους», αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να σας αισθανόμαστε συνάδελφο μας.

Είστε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνεπώς αυτός που «ελευθέρως μπορεί να ανακαλέσει» από 1 Οκτωβρίου 2019 σε ατομική ή σε συλλογική βάση οποιαδήποτε παροχή, εκτός των νομίμως οριζομένων, συνεπώς αντιλαμβάνεσθε και εσείς ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνάδελφοι.

Στις 3/5/2019 και στις 10/5/2019 καταθέσαμε προς την Εταιρία τις προσκλήσεις διαπραγμάτευσης της ΕΣΣΕ και του ΕΚΕ, πιστεύοντας στα κατ’ επανάληψη λεγόμενά σας, ότι έχετε πρόθεση ανταμοιβής των προσπαθειών του προσωπικού.

Για δυο μήνες, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης (όπως είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά), η απάντησή σας περιορίστηκε ουσιαστικά στο ότι δεν είχατε απάντηση από την πλευρά του μετόχου, παρά τα επανειλημμένα email σας προς αυτόν, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρατε.

Στις 24/5/2019 και την 1/7/2019 σας στείλαμε αιτήματα για συναντήσεις με σκοπό τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και σήμερα 4/9/2019 σας αποστείλαμε εκ νέου τρίτο αίτημα, για συνάντηση τη Δευτέρα 9/9/2019, προκειμένου επιτέλους να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Όπως διατυπώνετε, ουσιαστικά, στην ανοιχτή επιστολή σας, αλλά και μας είπατε σαφώς και στις συναντήσεις μας, δε θέλετε να υπογράψετε τριετή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας, γιατί θέλετε να μην υπάρχουν δεσμεύσεις μη απολύσεων προς τον υποψήφιο αγοραστή της Εταιρίας μας.

Αλήθεια, θεωρείτε ότι αυτό υπάρχει έστω και μια περίπτωση να γίνει δεκτό από τους εργαζόμενους; 

Αν δεν αποτελεί προαναγγελία απολύσεων, τότε δεν αντιλαμβανόμαστε το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει.

Δε θα σταθούμε στην «γενναιόδωρη» αύξηση του 0,8% για δυο χρόνια, δηλαδή 0,4% το χρόνο, δηλαδή για ένα μέσο μισθό της Εταιρίας μας  5 ολόκληρα ευρώ τον μήνα στους βασικούς μισθούς. 

Αυτό άραγε αποτελεί την «έμπρακτη επιβράβευση του συνόλου του προσωπικού για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές του»;

Κύριε Κωνσταντά,

Η υποκρισία πρέπει να έχει και κάποιο όριο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει, λοιπόν, να σας καλέσει την Δευτέρα 9/9/2019 σε δημόσια διαπραγμάτευση στο συνεδριακό κέντρο της Εταιρίας μας, ώστε να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από πρώτο χέρι τις προθέσεις σας.

Το Δ.Σ.