10 Σεπ 2019

Κινητοποιήσεις για την αξιοπρέπειά μας

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά στην χθεσινή συνάντηση με την Διοίκηση δεν πήραμε κάποια ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των εργαζόμενων της Εταιρίας.

Η συμμετοχή των συναδέλφων της Έδρας στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, που διοργανώθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση, με θέμα: «Ενημέρωση για ΕΣΣΕ και ΕΚΕ και λήψη αποφάσεων κινητοποιήσεων» ήταν σχεδόν καθολική.

347 συνάδελφοί μας συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και από αυτούς ψήφισαν οι 343, δίνοντας συντριπτικό μήνυμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας.

Υπερψήφισαν την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έσχατο μέσο πίεσης για υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ και ΕΚΕ.

Η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου να προκηρύξει κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη έλαβε 309 ψήφους (ποσοστό 91,42) ενώ η αντίθετη άποψη 29 ψήφους (8,58%), και υπήρξαν και 5 λευκά.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρίας να ακούσει επιτέλους την θέληση των εργαζομένων για υπογραφή τριετούς ΕΣΣΕ και ΕΚΕ με 1% ετήσια αύξηση και να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, που επιβάλλει η ιστορία, η οικονομική θέση και το όνομα αυτής της Εταιρίας.

Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα ανακοινωθούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου τις αμέσως επόμενες μέρες, γιατί θέλουμε να δώσουμε χρόνο στη Διοίκηση να επανεξετάσει τη στάση της και να δείξει ότι σέβεται τους εργαζόμενους.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.