02 Δεκ 2019

Δελτίο Τύπου: Ψήφισμα συμπαράστασης για την απεργία των συναδέλφων μέσω Icap στην Ε.Τ.Ε.

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε παρακάτω Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας με θέμα: «Ψήφισμα συμπαράστασης για την απεργία των συναδέλφων μέσω Icap στην Ε.Τ.Ε.»

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

============================

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΩ ICAP ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα για την απόκρουση των άδικων απολύσεων εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών στην Εθνική Τράπεζα.

Εργαζόμενοι που απασχολούνταν επί σειρά ετών ή/και δεκαετιών στην Εθνική Τράπεζα σε διευθύνσεις όπως η Διεύθυνση Καρτών, Προμηθειών, κλπ. απολύονται χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, χωρίς να υπάρξει καμία μέριμνα για περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα δίνει έναν σκληρό και άνισο αγώνα προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των μελών του σωματείου. Οι εργαζόμενοι – τυπικά υπάλληλοι τρίτων εταιρειών - έχουν δικαίωμα σε έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα οικονομικά δεδομένα και τα επιχειρησιακά πλάνα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται δηλαδή της τράπεζας. Οι όποιες αποφάσεις της έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή, όπως άλλωστε οι τελευταίες αποφάσεις για απολύσεις που οδηγούν στο καιάδα της ανεργίας εργαζόμενους των 600 ευρώ, όταν οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα των φορολογουμένων.

Στην Εθνική Τράπεζα η εργοδοσία χτυπάει το πιο ευάλωτο τμήμα του προσωπικού που απασχολεί, κλιμακώνοντας τις απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων, αρκετοί απ’ τους οποίους εργάζονται πάνω από δεκαετία, ασκώντας καθήκοντα και έχοντας αρμοδιότητες τυπικών τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο αγώνας για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι ένας δίκαιος αγώνας στον οποίο είμαστε αλληλέγγυοι όλοι οι εργαζόμενοι. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία καλυμμένη πίσω από τον μανδύα της «εργολαβίας» καταργεί βασικά και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που έχει καθήκον να υπερασπίζεται κάθε σωματείο.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα για ουσιαστική διαβούλευση και ενημέρωση.

Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.

Άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

   Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Γιάννης Πετσαλάκης                                    Σπύρος Αντωνίου

-ΤΕΛΟΣ-

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

Λ. Συγγρού 103-105 | τ.κ. 11745, Αθήνα

4ος όροφος, γρ. 426

ΤΗΛ.: 210.9099146 | 141 | 188

FAX: 210.9092222

============================