07 Ιαν 2020

Αύριο απεργούμε

Συνάδελφοι,

Ενόψει της αυριανής απεργίας σας ενημερώνουμε ότι από τις 07:00 π.μ. θα υπάρχει περιφρούρηση του κεντρικού κτιρίου, καθώς και όλων των σημείων πρόσβασης στην Εταιρία.

Απεργούμε για τους ανθρώπους της Εθνικής, για τους συναδέλφους μας εργαζόμενους μέσω ICAP, για τους εργαζόμενους του διπλανού μας γραφείου, για τους οποίους εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, παρά τα όσα ισχυρίζεται η Διοίκηση, ζητούμε να βελτιωθούν οι συνθήκες και οι όροι εργασίας τους.

Απεργούμε όλες και όλοι, οι εργαζόμενοι των κεντρικών υπηρεσιών, των Υποκαταστημάτων μας, οι εργαζόμενοι στο call center, οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, οι εργαζόμενοι στον Γέρακα.

Είμαστε όλοι εμείς, μαζί και με τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων παραγωγής οι εργαζόμενοι της Εθνικής.

Είμαστε οι άνθρωποι και η ραχοκοκαλιά της Εταιρίας.

Η καρδιά της Εταιρίας χτυπάει στον ρυθμό της καθεμιάς και του καθενός από εμάς.

Ζητάμε να μας αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους, όχι μόνο σαν νούμερα.

Ζητάμε να μας αντιμετωπίζουν με την αξιοπρέπεια που πρέπει στους ανθρώπους τούτης της Εταιρίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μετά το παραγωγικό κλείσιμο της χρονιάς, σεβόμενοι τους συνεργάτες μας που αγωνίζονται για την παραγωγή και την έγκαιρη παράδοση των συμβολαίων της Εταιρίας μας, της Πρώτης Ασφαλιστικής.

Της Εταιρίας που πρέπει να αποτελεί και την Πρώτη Ασφαλιστική και για τους ανθρώπους της.

Θέλουμε να ζητήσουμε για ακόμα μια φορά συγνώμη από τους ασφαλισμένους μας για την προσωρινή τυχόν ταλαιπωρία τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούν μπορούν να απευθύνονται στον ασφαλιστικό τους σύμβουλο, που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τους τα ερωτήματα. Μετά την λήξη της απεργίας θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τα εκ του νόμου οριζόμενα, για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση δεν απαιτείται η χορήγηση προσωπικού ασφαλείας, καθώς οι εγκαταστάσεις της Εταιρίας φυλάσσονται από εξωτερική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) και η Εταιρία δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου [κατ’ άρθρο 19 του ν. 1264/1982].

Δεν είναι φρόνιμο λοιπόν, να προσπαθεί η Διοίκηση της Εταιρίας να εκφοβίσει και να αποθαρρύνει τους εργαζομένους από το να συμμετέχουν στην απεργία στο όνομα τάχα των ασφαλισμένων, επικαλούμενη την ανάγκη για προσωπικό ασφαλείας.

Η συμμετοχή όλων στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 8/1/2020 δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση, απέναντί σε όλα αυτά που οφείλουμε να προασπίσουμε, απέναντι στην ιστορία της Εταιρίας μας και απέναντι στην αξιοπρέπειά μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τους ανθρώπους μας. Για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Διεκδικούμε το δικαίωμα όλων μας στην αξιοπρέπεια.

Και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.