28 Φεβ 2020

Επιδότηση Ετήσιας Κάρτας ΟΑΣΑ 2020

Συνάδελφοι,

Δείτε εδώ ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας με πληροφορίες που αφορούν την επιδότηση της Ετήσιας Κάρτας Ο.Α.Σ.Α. 2020 (περίοδος ισχύος από 1/3/2020 έως και 28/2/2021).

Σας επισημαίνουμε τα εξής:

1. Η επιδότηση θα πρέπει να γίνει απαραιτήτως από όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών Ο.Α.Σ.Α. το διάστημα μεταξύ 27/2/2020 έως και 29/2/2020 και η έναρξη των νέων διελεύσεων θα εμφανιστεί στην οθόνη του επικυρωτικού μηχανήματος με τη λήξη ισχύς των προηγούμενων.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιδότησης δεν θα είναι δυνατή η φόρτιση και κατά συνέπεια η χρήση της προσωποποιημένης ετήσιας κάρτας.

2. Είναι σημαντικό να φυλάξετε την απόδειξη που θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιδότησης από το Αυτόματο Μηχάνημα Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ), στην οποία θα αναγράφεται ολόκληρο το ποσό της ετήσιας κάρτας Ο.Α.Σ.Α. και όχι το εκπτωτικό που παρέχεται σε εμάς μέσω της Ο.Α.Σ.Ε. (281€ ή 417€).

3. Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς της προσωποποιημένης κάρτας Ο.Α.Σ.Α. θα χρειαστεί να ενημερώσετε την Γραμματεία του Συλλόγου, προκειμένου να σας πληροφορήσει για την διαδικασία αντικατάστασή της.

Για την καλύτερη διευκόλυνσή σας, παρουσιάζουμε στη συνέχεια αναλυτικές οδηγίες φόρτισης της ετήσιας κάρτας Ο.Α.Σ.Α. μέσω επιδότησης, η οποία μπορεί να γίνει σε ένα από τα 300 Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών (Α.Μ.Ε.Κ.), που βρίσκονται εγκαταστημένα σε όλους τους σταθμούς Μετρό, Τραμ καθώς και σε επιλεγμένα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Βήμα 1ο: Επιλέγετε τη γλώσσα στην αρχική οθόνη του Α.Μ.Ε.Κ.

Βήμα 2ο: Επιλέγετε «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

Βήμα 3ο: Τοποθετείτε την προσωποποιημένη κάρτα κατακόρυφα στην ειδική υποδοχή (θήκη) που βρίσκεται κάτω αριστερά της συσκευής.

Βήμα 4ο: Περιμένετε έως ότου η διαδικασία φόρτισης ολοκληρωθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

Βήμα 5ο: Μόλις η διαδικασία φόρτισης ολοκληρωθεί, αφαιρείτε την κάρτα από την ειδική υποδοχή και παραλαμβάνετε την απόδειξή σας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.