05 Μαρ 2020

Θέση του Συλλόγου για την πώληση της Εταιρίας

Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί μια ακόμα απόπειρα πώλησης της εταιρείας μας και με το πέρας της κατάθεσης των δεσμευτικών προτάσεων εκ μέρους των υποψηφίων αγοραστών, η Εθνική Ασφαλιστική θα αποτελεί εκ νέου μια μετέωρη υπόθεση στις συνειδήσεις όλων. Εργαζόμενοι, συνεργάτες και κυρίως πελάτες θα εισπράττουν, για ακόμα μια φορά μέσα σε αυτή την πολύπαθη δεκαετία, τις συνέπειες της αβεβαιότητας.

Και αυτή την φορά, εμείς ως εργαζόμενοι σταθήκαμε πυλώνες της σταθερότητας χωρίς να σηκώσουμε τους τόνους, τηρώντας σε ολόκληρη την διαδικασία μια απόλυτα υπεύθυνη στάση. Διότι σκοπός μας δεν ήταν ποτέ να τραυματίσουμε την εταιρεία. Μέλημα μας ήταν να την καταστήσουμε απόλυτα λειτουργική, αποτελεσματική και κερδοφόρα. Και όλοι μαζί το πετύχαμε.

Έχει έρθει πλέον ο χρόνος και η στιγμή να αποδείξουμε, όμως, στους νυν και μελλοντικούς διαχειριστές και ιδιοκτήτες της, ότι όσοι εργαζόμαστε για αυτή την εταιρεία δεν επιθυμούμε την πώληση της, όπως ποτέ δεν την επιθυμούσαμε. Σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι γίνονται πολύπλοκοι και εξαιρετικά ασύμμετροι για την κοινωνία, την οικονομία και την γεωπολιτική θέση της χώρας, δεν μπορούμε να φανταστούμε τίποτα το θετικό σε μια πιθανή πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας του τόπου σε κάποιο ξένο fund.

Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, η αντίδραση μας θα είναι εξίσου ξεκάθαρη και με τρόπο που θα καταδεικνύει την δυναμική που διαθέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.