13 Μαρ 2020

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Συνάδελφοι,

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με στόχο την αντιμετώπιση του πανδημικού ιού και σίγουρα στην χώρα μας βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια εξάπλωσής του.

Οφείλουμε με κάθε τρόπο αφενός να προστατέψουμε την ζωή και την υγεία των εργαζομένων μας και αφετέρου να  λειτουργεί η Εταιρία εξυπηρετώντας τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Θα είμαστε υπεύθυνοι γιατί δεν πήραμε κάποιο μέτρο ή υποτιμήσαμε κάποια ένδειξη πιθανής μόλυνσης, Αυτό θα έχει συνέπειες για όλους μας.

Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας τα μέτρα ατομικής υγιεινής και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Οφείλουμε να μην ταξιδεύουμε αυτή την περίοδο και να αποφεύγουμε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο.

Οφείλουμε να ενημερώνουμε για κάθε πιθανή επαφή με πιθανά ή ύποπτα κρούσματα.


Η Εταιρία από την πλευρά της
οφείλει να πάρει κάθε μέτρο που θα προστατεύει την υγεία μας και θα διαφυλάττει την εύρυθμη λειτουργία της.

Οφείλει να διακόψει άμεσα με ξεκάθαρο τρόπο την φυσική παρουσία των συνεργατών μας σε όλους τους χώρους της Εταιρίας, στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια και να ελαχιστοποιήσει την παρουσία συναλλασσόμενου κοινού, προτρέποντας για χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ενισχύοντας τους τρόπους ηλεκτρονικής επαφής με τις υπηρεσίες μας. Αυτό αποτελεί στοιχειώδη προφύλαξη και για μας αλλά και για τους συνεργάτες και πελάτες μας.

Οφείλει να ενισχύσει το προσωπικό καθαριότητας και την τροφοδότηση όλων των χώρων με αντισηπτικά και απολυμαντικά διαλύματα.

Οφείλει να τοποθετήσει τώρα γυάλινα χωρίσματα σε κάθε θέση εργασίας που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες μας.

Οφείλει να απαιτεί από κάθε συναλλασσόμενο να απολυμαίνει τα χέρια του εισερχόμενος σε χώρο συναλλαγών.  

Οφείλει να ενημερώνει η ίδια καθημερινά τους εργαζόμενους για να μην υπάρχουν φήμες που ενισχύουν τον πανικό.

Σε αυτή δύσκολη περίοδο οφείλει η Εταιρία να ενισχύσει την εργασία από το σπίτι με στόχο την αποσυμφόρηση των χώρων εργασίας. Τονίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα προσωρινό μέτρο με πλήρη σεβασμό του ωραρίου των εργαζόμενων.

Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε κανένα μέτρο προστασίας των συναδέλφων μας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιοι ανεύθυνοι να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να κάτσουν.

Από την πλευρά της Εταιρίας έχουμε μέχρι σήμερα διαπιστώσει την επίδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, παρά τα επιμέρους λάθη και παραλήψεις.

Οι επόμενες μέρες και βδομάδες όμως δεν θα συγχωρούν λάθη και αυτά θα πρέπει να εξαλειφθούν.


Οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, παίρνοντας κάθε πρωτοβουλία για να θωρακίσουμε την προστασία μας. 


Οφείλει η Εταιρία να προστατεύσει αλλά και να διευκολύνει χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε εργαζόμενο που μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα παιδιά του, την οικογένειά του ή συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.


Ας κάνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι αλλά και η Εταιρία αυτά που πρέπει για να διασφαλιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το να συμβεί η "στραβή στην βάρδια μας" είναι πια ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο.

Το να μην έχουμε κάνει όσα οφείλουμε στον κόσμο μας και στους συναδέλφους μας όμως, είναι ανεπίτρεπτο και όσο εξαρτάται από τον Σύλλογο δεν θα το αφήσουμε να γίνει.


Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.