18 Μαρ 2020

Μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού στην Εταιρία μας

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να σας ενημερώσει υπεύθυνα για τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν παρθεί από την Εταιρία σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού στην Εταιρία μας:

·     Ολοκληρώνεται η εξ’ αποστάσεως κατ’ οίκον εργασία για πάνω από 280 συναδέλφους.

·     Οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων ήδη είναι σπίτι.

·     Ολοκληρώνεται η εκ περιτροπής εργασία ανά βδομάδα των συναδέλφων, με στόχο την λιγότερη κατά το δυνατόν εργασία στο γραφείο. Με σημερινά στοιχεία λιγότερο από το 30% του προσωπικού εργάζεται στην Εταιρία και στα Υποκαταστήματα συνολικά.

·     Τοποθετήθηκαν στα γραφεία του Κεντρικού Καταστήματος, στην είσοδο καθώς και στην παραλαβή δικαστικών εγγράφων και εγγράφων κλάδου Αυτοκινήτων, γυάλινα διαχωριστικά με τους συναλλασσόμενους.

·     Αποσυμφορήθηκαν οι θέσεις εργασίας.

·     Πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για τα Εταιρικά γραφεία πωλήσεων, τους ασφαλιστές μας και τις γραμματείς των γραφείων παραγωγής.

·     Υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος συναλλασσομένων στο Κεντρικό Κατάστημα.

·     Έκλεισαν οι κεντρικές μονάδες ψύξης – θέρμανσης για λόγους προστασίας των συναδέλφων.

·     Υπάρχουν απολυμαντικά σε όλους τους χώρους της Εταιρίας.

·     Ενισχύθηκε σημαντικά το προσωπικό καθαριότητας.

·    Θα γίνει απολύμανση το Σαββατοκύριακο (21&22/3/2020) του Κεντρικού κτιρίου, της Βουλιαγμένης 555 καθώς και των Υποκαταστημάτων Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Συνάδελφοι,

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, απαιτούν συλλογική και ατομική ευθύνη όλων μας για να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε κατά το μέτρο του δυνατού την εξάπλωση του ιού.

Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε αφενός να κρατήσουμε υγιείς τους εαυτούς μας, τις οικογένειες και τους γύρω μας και αφετέρου να κρατήσουμε την Εταιρία μας στην θέση που της αξίζει.

Σ’ αυτή την κρίση κρινόμαστε όλοι μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.