01 Απρ 2020

Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι

Συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι «ζημιά της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει υπολογίσει η Εθνική τράπεζα στα βιβλία της από την Εθνική Ασφαλιστική, η διαδικασία για την πώληση της οποίας συνεχίζεται κανονικά». Αυτό δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ομίλου Παύλος Μυλωνάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης επενδυτών, σημειώνοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας εξετάζει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί».

Αυτό που δεν αναφέρει κανείς είναι ο λόγος της απομείωσης της αξίας της Εταιρείας μας. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να επικαλεστεί την κρίση από το κορωνοϊό, η οποία αναμένεται να έχει τρομαχτικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα (και τις εργασιακές σχέσεις) όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως και ιδίως σε αυτές που σχετίζονται σε παροχές υγείας. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου και ιδίως με την ΕΤΕ, εκεί δε θα υπάρξει απομείωση; Ο κορωνοϊός δεν επηρέασε τα αποτελέσματά της; Ήδη η κεφαλαιοποίηση της έπεσε στα 1.133,33 εκατομμύρια ευρώ από 1.988,59 εκατομμύρια ευρώ στις 3/3ου.

Την στιγμή που οι προσπάθειες όλων των λογικά σκεπτόμενων θα έπρεπε να εστιάζονται σε δυο μόνο παράγοντες, την προστασία της υγείας των ανθρώπων και την εξυπηρέτηση των πελατών, η ΕΤΕ αποφάσισε να απομειώσει σε εγκληματικό βαθμό την αξία της Εταιρίας μας από το 1,06  δις σε 600 εκατομμύρια, μπας και καταφέρει να την πουλήσει!!

Αυτό κύριοι δεν είναι απλά μια λάθος επιχειρηματική απόφαση. Είναι ένα έγκλημα απέναντι τόσο στην ίδια την Εθνική Τράπεζα, όσο και απέναντι στους ανθρώπους που έχουν εμπιστευτεί στην Εταιρία μας την ασφάλισή τους.

Με κέρδη το 2019 της τάξης των 96 εκατομμυρίων ευρώ, το οποιοδήποτε fund θα έχει κάνει απόσβεση αγοράς σε 6 χρόνια!!

Ωραίο δώρο. Ανέλπιστο!

Αλήθεια θα μας πει κανένας πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει ξοδέψει η ΕΤΕ στους «συμβούλους πώλησης»;

Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν με αυτά τα εκατομμύρια; Πόσες ζωές θα μπορούσαν να έχουν σωθεί;

Αλήθεια η καταγραφή ζημιών 255 εκατομμυρίων ευρώ στον ισολογισμό της ΕΤΕ το 2019, που διαμορφώθηκε μετά την απομείωση της αξίας της Εταιρίας μας συγκινεί κανέναν ή είναι απλά business as usual;

Όπως είναι business as usual και η συμφωνία με την κυβέρνηση για την περικοπή των μετεργασιακών παροχών του ΛΕΠΕΤΕ στους συνταξιούχους της τράπεζας.

Αλήθεια, μπορεί να σταματήσει κάποιος τα golden boys που παίζουν με τα εκατομμύρια σαν να παίζουν παιχνίδι στην monopoly;

Τα εκατομμύρια όμως υπάρχουν γιατί οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στην Εταιρία μας. Γιατί υπάλληλοι και παραγωγικά δίκτυα εργάστηκαν για να το πετύχουν.

Γιατί οι απαντήσεις στις ερωτήσεις δεν μπορεί να είναι λογιστικά τρικ αλλά μόνο οι άνθρωποι.

Πόσο χαμηλά μπορείτε να πέσετε;

Σταματήστε εδώ και τώρα αυτή την φαρσοκωμωδία με τη συνέχιση της πώλησης σε αυτές τις συνθήκες και κοιτάξτε πως θα λύσετε τις ουρές, που με δική σας υπαιτιότητα δημιουργούνται, στα καταστήματα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο συναδέλφους και κοινό.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.