08 Απρ 2020

Οι άνθρωποι. Η δύναμή μας.

Συνάδελφοι,

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα.

Όταν όμως γίνει αυτό, θα πρέπει να μας βρει όλους υγιείς, με περισσότερα αποθέματα δύναμης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ συνεχίζουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για μας και για τους γύρω μας.

Από πλευράς Εταιρίας έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να λειτουργούμε με ελάχιστο αριθμό προσωπικού με φυσική παρουσία, αριθμό που δεν ξεπερνάει σε καθημερινή βάση τους 90 - 100 εργαζόμενους.

Ήδη πάνω από 400 συνάδελφοι μας εργάζονται πλήρως από το σπίτι τους, αριθμός που θα αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και που μας επιτρέπει να λειτουργούμε εξυπηρετώντας στο ακέραιο τους ασφαλισμένους μας και τα δίκτυα παραγωγής. Και αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την Εταιρία και τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της.

Τα καταστήματά μας θα παραμείνουν κλειστά για λόγους προστασίας των εργαζόμενων συναδέλφων, αλλά και των πελατών μας, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απριλίου 2020.

Η εξυπηρέτηση των πελατών μας γίνεται με ηλεκτρονικούς τρόπους, διασφαλίζοντας το ίδιο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων μας.

Σαν εργαζόμενοι οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη τη σιγουριά της Εταιρίας μας.

 Οφείλουμε να παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο προστασίας μας σεβόμενοι τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συναδέλφους μας.

Θέλουμε να είμαστε κατηγορηματικοί: Δεν υπάρχει αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο κανένα θέμα μείωσης μισθών, εκ περιτροπής εργασίας με περικοπή αποδοχών, ή αναστολής συμβάσεων εργασίας. Και αυτό ισχύει για όλες και όλους τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλες και όλους τους εργαζόμενους για την προσφορά τους τούτο τον καιρό. Είμαστε περήφανοι για το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Για τους συναδέλφους μας.

Είμαστε περήφανοι για τα δίκτυα πωλήσεων και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μας, που προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να είναι πλάι στους πελάτες τους.

Παράλληλα, όμως, θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι καθήκον της Πολιτείας να ενισχύσει επιπλέον με ανθρώπους, υλικά και υποδομές το δημόσιο σύστημα υγείας, σεβόμενη τον λαό και τις ανάγκες του, ενισχύοντας περαιτέρω τη συλλογική προσπάθεια.

Ο Σύλλογος, και πιστεύουμε, και η Εταιρία θα κάνουν για τους ανθρώπους μας, αυτό που επιβάλλει η ηθική, η ιστορία και η θέση της, με γνώμονα την αλληλεγγύη, την προστασία των ανθρώπων μας και των οικογενειών τους ως η Πρώτη Ασφαλιστική Εταιρία της χώρας μας.

Η Εθνική και το έμψυχο δυναμικό της βρίσκεται και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δίπλα στους ανθρώπους της, στους ασφαλισμένους της.

Το καθήκον κάθε εργαζόμενου είναι να μένει γερός και υγιής, προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ανθρώπους του.

Για την Εθνική της καρδιάς μας.

Για τη δική μας Εθνική.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.