28 Απρ 2020

Να μην προτρέχει η γλώσσα της σκέψης

Συνάδελφοι,

Πραγματικά εκπλαγήκαμε με τις απόψεις του εκπροσώπου της Εταιρίας μας, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Δασκαλόπουλου, αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρει ο COVID-19 στην λειτουργία τους, τις οποίες εξέφρασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η AON.

Τι να πρωτοθαυμάσουμε…

Την άποψη ότι «Η -λόγω αντιμετώπισης του κορωνοϊού- αναβάθμιση του κύρους του δημόσιου συστήματος υγείας υποβαθμίζει το επιχείρημα που προτρέπει σε ιδιωτική ασφάλιση λόγω της εικόνας των κρατικών νοσοκομείων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν σε λύσεις που μάλλον θα δρουν υποστηρικτικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και δε θα προσπαθούν να το υποκαταστήσουν

Ή αυτή που δηλώνει ότι «οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν πληγεί από την κρίση θα επιδιώξουν σε βάθος χρόνου να μετακυλήσουν ένα τμήμα των απωλειών τους στις ασφαλιστικές εταιρείες

Ή τέλος το συμπέρασμά του ότι «Πολλά προϊόντα θα διατίθενται μέσω του διαδικτύου, ενώ τα φυσικά δίκτυα θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και μέσω διαδικτύου

Αναφορικά με το πρώτο συμπέρασμα του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιτέλους ο κ. Δασκαλόπουλος αντιλήφθηκε ότι ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης μόνο συμπληρωματικά προς το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να λειτουργήσει και ποτέ δεν θα μπορέσει να το υποκαταστήσει, ακόμα και σε ένα αμιγώς αστικό οικονομικό σύστημα, γιατί απλά έχουν διαφορετική στόχευση και φιλοσοφία.

Για το δεύτερο συμπέρασμά του μάλλον προτρέχει, λειτουργώντας - ελπίζοντας άθελά του - σαν λαγός των κλινικών.. Δεν έχει τεθεί κανένα θέμα αναπροσαρμογής των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι ιδιωτικές κλινικές με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ανεξάρτητα αν ο κ. Δασκαλόπουλος τους δίνει με τα λεγόμενά του το άλλοθι για να το επιχειρήσουν.

Τέλος, για το τρίτο συμπέρασμά του, θα θέλαμε να του επισημάνουμε ότι το απρόσωπο διαδίκτυο δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει τον ασφαλιστή που στέκεται δίπλα στον ασφαλιζόμενο - πελάτη του και δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης που του παρέχει. Ίσως το όνειρό του να είναι να εργαστεί σε ασφαλιστική εταιρία που έχει επιλέξει το διαδίκτυο σαν κύριο κανάλι διανομής ασφαλιστικών προϊόντων. Δυστυχώς η πορεία τους είναι πτωτική και μάλλον δεν θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί για αυτές.

Κρίμα που επικεφαλής της Εταιρίας μας προχωράει δημόσια σε τέτοιες δηλώσεις, οι οποίες δε βοηθούν ούτε την Εταιρία, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τα δίκτυα πωλήσεων, αλλά ούτε και τους ασφαλισμένους.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.