03 Ιουν 2020

ΑΤΑΠΕ - Απαράδεκτη κίνηση της Διοίκησης της Εταιρίας

Συνάδελφοι,

Η Εταιρία μας, εν μέσω της πανδημίας, αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά την εξαίρεση του ορκωτού πραγματογνώμονα που είχε ορίσει από πέρυσι το δικαστήριο στην αγωγή του ΑΤΑΠΕ εναντίον της!

Ο λόγος που το έκανε τώρα, είναι για να κερδίσει χρόνο, μιας και η συζήτηση εξαίρεσης προσδιορίστηκε για τις 17/9/2020.

Από την πλευρά μας θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή, που όχι μόνο απομακρύνει χρονικά την δικαστική απόφαση, αλλά και προσβάλει προσωπικά και επαγγελματικά τον ορισμένο από το δικαστήριο πραγματογνώμονα που ορίστηκε με βάση το επίσημο μητρώο αναλογιστών του Υπουργείου Οικονομικών.

Η αιτιολογία εξαίρεσης που προβάλλεται εστιάζει στις «στενές φιλικές σχέσεις» που διατηρούσε την περίοδο 1985 – 2002 με υπαλλήλους της Εταιρίας μας. Γι’ αυτό τον λόγο «υφίστανται υπόνοιες έλλειψης αμεροληψίας και αντικειμενικότητας».

Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας δείχνει για ακόμη μια φορά ότι θέλει να χρονοτριβήσει με διάφορα «τερτίπια» ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων της που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για να δοθεί λύση.

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα προχωρούσε με τόσο ωμό τρόπο στην σπίλωση ενός επιστήμονα που ορίστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη σαν ορκωτός πραγματογνώμονας.

Η αδιαφορία της Εταιρίας να δώσει μια λύση στο μείζον θέμα του ΑΤΑΠΕ και των χρημάτων που του οφείλει με βάση την τότε ΕΣΣΕ, μπορεί εν τέλει να της κοστίσει επιπλέον ένα πολύ μεγάλο ποσό σε τόκους που θα επιδικαστούν και τότε η σημερινή Διοίκηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον μέτοχο για τις ενέργειές της όλα αυτά τα χρόνια.

Αλήθεια οι συνάδελφοι αναλογιστές της Εταιρίας δεν θίγονται από την ευθεία προσβολή ενός συναδέλφου τους;

Δεν είχαμε συνηθίσει δυστυχώς την Εταιρία να προβαίνει σε ανάλογες πράξεις σε δικαστικές διαμάχες και είναι απορίας άξιο ποιοι είναι οι εισηγητές αυτής της κίνησης;

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.