25 Αυγ 2020

Η κοινωνική ευθύνη είναι υποχρέωση όλων μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Όλοι μας προσπαθούμε να τηρούμε τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Εταιρία μας αλλά και από την κοινή λογική, για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, φορώντας μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην εργασία μας. Είναι δύσκολο για όλους, όμως είναι μια αναγκαία συνθήκη κι ένα από τα ελάχιστα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας ως κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τον φονικό ιό, μέχρι να βρεθεί εκείνο το εμβόλιο που θα προσφέρει ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη και της χώρας μας.
Την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες να ανταπεξέλθουμε στην εργασία μας, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ανήκουν σε «ανώτερη κάστα» λόγω της διευθυντικής θέσης ευθύνης που κατέχουν. Δε φοράνε μάσκα στο γραφείο, κυκλοφορούν σε διαδρόμους και ασανσέρ χωρίς να συμβαίνει τίποτα και έχουν και την απαίτηση να μην τους ενοχλήσει και κανείς, καθώς «είναι συνταγματικό τους δικαίωμα και επιλογή».
Ενημερώνουμε, ότι δε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε έκτακτη κατάσταση την Εταιρία και τις ζωές μας.
Εάν συνεχιστεί αυτή η αντιμετώπιση, είτε από Διευθυντές είτε από όποιον συνάδελφο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων -και εδώ έρχεται προ των ευθυνών της η Διοίκηση αλλά και η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού- να είναι όλοι τους σίγουροι ότι θα επανέλθουμε με ονόματα.
 
Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.