02 Νοε 2020

Αντί για λόγια, πράξεις

Συνάδελφοι, 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να εκφράσει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δυο μαθητών, που βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια της παλιάς οικοδομής, αλλά και σε όλους τους τραυματίες και τους συμπολίτες μας, που η περιουσία και το βιός τους έπαθε ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής. 

Η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας στη Σμύρνη με την ελπίδα όμως παράλληλα το γειτονικό κράτος να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και Αρμενία. 

Τούτες οι μέρες είναι μέρες περισυλλογής και σκέψης.  

Ας σκεφτούμε το πόσο αδύναμοι είμαστε απέναντι στις φυσικές καταστροφές, αλλά και το ποια η ευθύνη του κράτους απέναντι στους πολίτες. 

Γιατί αν δεν κατανοήσουμε, 

Ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πρώτα από όλα. 

Ότι η ατομική ευθύνη δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν συνοδεύεται από την κρατική ευθύνη και προστασία. 

Ότι πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Ότι πρέπει το κράτος να θεσπίσει την υποχρεωτική ασφάλιση φυσικών καταστροφών, παρέχοντας όμως γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις. 

Ότι η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει πριν συμβεί το "κακό" να έχουν πάρει όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του. 

Αν δεν κατανοήσουμε και αν δεν μετουσιώσουμε σε πράξη όλα τα παραπάνω, τότε και την επόμενη φορά που θα συμβεί μια πανδημία, ένας σεισμός ή ένα οποιοδήποτε άλλο ακραίο φυσικό φαινόμενο, θα δεχόμαστε απροετοίμαστοι τις συνέπειες και θα μετράμε θύματα… 

ΥΓ: Αντιλήψεις που ονομάζουν "αγώνα" και "αλληλεγγύη" άθλιες πρακτικές διαπόμπευσης ούτε είχαν, ούτε έχουν, ούτε θα έχουν σχέση με τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και την αλληλεγγύη. Δεν πρόκειται απλά για "λάθος" αλλά για λογικές που βρίσκονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. 

Συναδελφικά, 

Το Δ.Σ.