18 Δεκ 2020

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18/12/2020, συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέμα την πώληση της Εταιρίας μας και σας παραθέτουμε στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

-----------

«Σήμερα Παρασκευή 18/12/2020, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με θέμα την επαπειλούμενη πώληση της εταιρείας.

Μετά την ενημέρωση από το σύλλογο υπαλλήλων, η αντιπροσωπεία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αλέξη Χαρίτση εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση.

« Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν πρέπει να προχωρήσει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει επιφέρει τραγικές επιπτώσεις και στην οικονομία.

Η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, οφείλουν να ζητήσουν από την DGComp, παράταση των προθεσμιών, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για να αναζητηθεί η καλύτερη λύση για την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχει τεράστια σημασία για την Εθνική οικονομία, καθώς και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, αφού εξεταστούν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Η επιλογή πώλησης της εταιρείας σε αυτές τις συνθήκες, με χαμηλό τίμημα και σε ένα φερόμενο υποψήφιο ο οποίος κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, είναι προβληματική.

Σε κάθε περίπτωση κι όποια εξέλιξη, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, καθώς και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνεργατών και ασφαλισμένων στην εταιρεία.»

Αλέκος Φλαμπουράρης, συντονιστής των τομέων κοινοβουλευτικού έργου - υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού τομέα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας

Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων»

-------------