08 Ιαν 2021

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Ενότητας: Να σταματήσει τώρα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνάδελφοι,

Κατά πάγια τακτική του Συλλόγου, αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Λαϊκής Ενότητας, σχετικά με την πώληση της Εταιρίας μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

=================

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για μια ακόμη φορά εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση Κυβέρνησης και ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ να πουλήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

 Όλα αυτά τα χρόνια με σαφήνεια έχουμε αναδείξει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, καθώς και τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών τους.

Συνέπειες που θα έχουν επιζήμιες επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία, καθώς και στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Συνέπειες που θα έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο σε εργαζόμενους, συνεργάτες και ασφαλισμένους.

Η γνώση και η εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Ελληνικός λαός από το ξεπούλημα του εθνικού δημοσίου πλούτου, καθώς και κερδοφόρων στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν αυτές τις εκτιμήσεις.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σταθερά υποστηρίζει ότι ένας είναι ο δρόμος, μία είναι η πρόταση στην αντιμετώπιση της πώλησης ιδιαίτερα τώρα που η διαδικασία έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

  • Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πώλησης.
  • Να αφεθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με πλήρη αξιοκρατία και μακριά από πελατειακές σχέσεις και στενές κομματικές επιλογές. Για να συνεχίσει τον όσο το δυνατόν πιο επωφελή ρόλο της για την οικονομία και τον Ελληνικό λαό, ανταποκρινόμενη και στον κοινωνικό της ρόλο.
  • Να προχωρήσει και να ισχυροποιηθεί ένα μέτωπο εργαζομένων, συνεργατών και ασφαλισμένων σταθερά προσανατολισμένο στην θέση ότι το ζήτημα δεν είναι ποιος θα είναι ο αγοραστής, ή ποια η τιμή πώλησης, αλλά η ίδια η πώληση.

 

 Ένα μέτωπο που θα απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να σταματήσουν άμεσα την όποια διαδικασία πώλησης.

 

Ένα μέτωπο που για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να αναδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που όταν είχαν κυβερνητικές ευθύνες όχι μόνο δεν σταμάτησαν το έγκλημα της πώλησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, αλλά με μεγάλη θέρμη το υποστήριξαν.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Το Γραφείο Τύπου 7.1.2021