08 Φεβ 2021

Επιβεβαίωση της θέσης του Συλλόγου μας για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Συνάδελφοι, 

Ο καθημερινός τραυματισμός της Εταιρίας μας από τη συνεχιζόμενη για πολλούς μήνες προσπάθεια ξεπουλήματός της καλά κρατεί από την Εθνική Τράπεζα. 

Παρ' όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι, δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η ΕΤΕ αρμενίζει στραβά, οι παρουσιάσεις στο fund, που θέλει να την αγοράσει κοψοχρονιά, συνεχίζονται. 

Σήμερα επανερχόμαστε με τα λόγια της Δήμητρας Κρούσκα, Διευθύντριας στο Investment Banking της Εθνικής Τράπεζας, όπως παρουσιάστηκαν στη δημοσίευση του άρθρου της Αγγελικής Βελεσιώτη στον ιστότοπο newmoney χθες: 

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι το Χρηματιστήριο μπορεί και θέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα. Τα λοιπά χρηματοδοτικά εργαλεία δεν θα είναι αρκετά από μόνα τους, για να επανέλθει η οικονομία. Τα οφέλη του να είναι μία εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ δεν είναι μόνον οικονομικής φύσεως, αλλά και εμπορικής. Την βοηθάει να ενισχύσει την αναγνωρισημότητά της, το brand name της και σε συνδυασμό με την αυξημένη διαφάνεια και την εφαρμογή των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης που πρέπει να εφαρμόζει, αλλά και την εποπτεία της από τις αρχές, την βοηθούν να αυξήσει την αξιοπιστία της έναντι των αντισυμβαλλομένων της είτε αυτοί είναι προμηθευτές είτε πελάτες και πιστωτές. Όλα αυτά, προφανώς, συντελούν στην ανάπτυξή της», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου «To Ελληνικό Χρηματιστήριο στην μετά Covid-19 εποχή»

«Σύμφωνα με την ίδια, ένα ακόμη όφελος από την εισαγωγή στο ΧΑ είναι ότι η εταιρεία αποκρυσταλλώνει την αξία της, αποκτά μία τιμή βάσει της ζήτησης των πολλών και όχι ενός private equity fund ή venture capital, που μπορεί για τον οποιοδήποτε λόγο να έχει μία πιο επιθετική προσέγγιση.» 

Δεν νομίζουμε ότι τα παραπάνω θέλουν οποιαδήποτε περαιτέρω επεξήγηση. 

Αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση της θέσης του Συλλόγου μας. 

Την ευχαριστούμε. 

Συναδελφικά,  

Το Δ.Σ.