08 Μαρ 2021

Παράταση ψηφοφορίας για το ομαδικό μας συμβόλαιο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου περιμένει την θετική σας άποψη στην πρότασή του, για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μας. Η μικρή αύξηση που προτείνουμε του 5% σε συνδυασμό με τις απαλλαγές για τις ηλικίες από 60 ετών και πάνω, είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε την ισορροπία του συμβολαίου μας. Εάν δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε με την σύμφωνη γνώμη σας, τότε οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες, καθώς ο εργοδότης, εάν αποφασίσει να κάνει χρήση των όρων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση του ασφαλίστρου σε ποσοστό πάνω από 40 %.

Σας καλούμε να στηρίξετε την κοινή πρόταση του Συλλόγου μας και του συλλόγου των συνταξιούχων ώστε να ξεπεράσουμε το 75% των ασφαλιζομένων που απαιτεί το συμβόλαιο για τις τροποποιήσεις. Να πάρουμε  την ευθύνη και την κατάσταση των εξελίξεων στα χέρια μας, στη δύσκολη αυτή φάση για το μέλλον της Εταιρίας μας.

Για να ολοκληρωθεί πιο ομαλά η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία στην περίοδο που διανύουμε εν μέσω πανδημίας και με υψηλά ποσοστά τηλεργασίας είναι σαφώς δύσκολη για όλους μας, δίδεται μια ολιγοήμερη παράταση, έως την Παρασκευή 12/03/2021.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος για συμμετοχή των ασφαλισμένων στην λήψη απόφασης είναι ένας πρωτοποριακά δημοκρατικός θεσμός, που αφαιρεί από τον οποιανδήποτε Σύλλογο την δυνατότητα με την οποία η εκάστοτε πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μπορεί να τροποποιεί τους όρους του συμβολαίου.

Ας μην απεμπολήσουμε αυτή την τόσο σημαντική κατάκτηση και ας συμμετέχουμε όλοι στην ψηφοφορία με e-mail στο vote@syllogos.gr.