30 Μαρ 2021

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Ενότητας: Το έγκλημα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ολοκληρώθηκε

Συνάδελφοι,

Κατά πάγια τακτική του Συλλόγου, αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Λαϊκής Ενότητας, σχετικά με την πώληση της Εταιρίας μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

===========================

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που μαζί με τη Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και το Τ.Χ.Σ. ξεπούλησαν σε ένα κερδοσκοπικό fund την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, την επί 130 χρόνια ηγέτιδα εταιρεία , με συνεχή κερδοφορία όλα τα τελευταία χρόνια.

Το ξεπούλημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και η ολοσχερής πλέον παράδοση του ασφαλιστικού κλάδου στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία αλλά θα επιφέρει και την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών

σχέσεων (εργαζομένων και συνεργατών).

Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ξεπουλάει τον εθνικό δημόσιο πλούτο καθώς και κερδοφόρες στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας νόμους που προσφέρουν ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών τους στρώνει το δρόμο για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο που τους έχει αναθέσει. Οι πολιτικές και ποινικές τους όμως ευθύνες δεν παραγράφονται.

Πίσω όμως από το όψιμο ενδιαφέρον και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν κρύβονται οι ευθύνες ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης υπηρέτησαν πιστά και με ιδιαίτερο ζήλο όλα τα σχέδια πώλησης.

Θυμίζουμε ότι οι διαδικασίες πώλησης ξεκίνησαν τη δεκαετία του 2000. Οι καθυστερημένες σήμερα αντιδράσεις τους και τα επιχειρήματα τους δεν πείθουν και δεν τους δίνουν άλλοθι.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απαιτεί από την κυβέρνηση, τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. , τις ρυθμιστικές αρχές και την επιτροπή ανταγωνισμού να μην εγκρίνουν έστω και την τελευταία στιγμή την απόφαση της διοίκησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Απαιτεί οτιδήποτε και να συμβεί τελικά να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας , οι συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων και συνεργατών.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σταθερά όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των συνεργατών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, να συνδεθεί με το αίτημα για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του τραπεζικού συστήματος έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο καθοριστικός ρόλος του δημόσιου τομέα στην ιδιοκτησία και στο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναπτυξιακό και κοινωνικό του ρόλο. Οι τράπεζες που με χρήματα του Ελληνικού λαού ανακεφαλαιοποιήθηκαν δεν μπορούν να ξεπουλάνε την περιουσία του.

Η ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα είναι η μοναδική λύση.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 130 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.

 

Το Γραφείο Τύπου

29/3/2021