30 Μαρ 2021

Στηρίζουμε την δύναμη της ενότητάς μας

Συνάδελφοι,

Η πιο μαύρη σελίδα στην 130χρονη ιστορία τη Εταιρίας μας γράφτηκε με την υπογραφή του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.. Στις 26 Μαρτίου 2021, μια μέρα μετά την 200η εθνική μας επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ε.Τ.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη του Τ.Χ.Σ., έσκυψε υποτακτικά μπροστά σ’ ένα Fund και ξεπούλησε την μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία. Την 21η Απριλίου όχι του 1967, αλλά του 2021, θα επικυρωθεί και τυπικά από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.. Διόλου τυχαία η ημερομηνία…

Τις συνέπειες όμως θα τις υποστούμε όλοι μας.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι αναγκαία η ενότητα και η συσπείρωσή μας γύρω από τον Σύλλογο.

Οι ενέργειές μας για την αποτροπή του σκανδάλου, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αναδείξουμε την οικονομική ζημιά που έχει ήδη καταγραφεί στην Ε.Τ.Ε., και κατά συνέπεια σε όλους τους πολίτες (855 εκατ. ευρώ), όσο και τις μελλοντικές επιπτώσεις.

Όμως περισσότερο σήμερα παρά ποτέ, η ενιαία έκφραση όλων μας είναι απαραίτητη. Στεκόμαστε μια γροθιά για να διαφυλάξουμε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και για να σταθούμε δίπλα στα δίκτυα πωλήσεων και τους πελάτες μας.

Ο με βάση την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας αγοραστής – Fund, θα αντιληφθεί ότι η διαπραγμάτευση είναι για όλους μας το μόνο μέσο επίτευξης εργασιακής ειρήνης.

Σας καλούμε όλες και όλους, με το κεφάλι ψηλά να στηρίξουμε τον Σύλλογο, να στηρίξουμε την ελπίδα.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.