26 Απρ 2021

Το σκάνδαλο συνεχίζεται. Επίθεση της ΕΤΕ στους εργαζόμενους

Η ΕΤΕ αποφάσισε να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, περιορίζοντας την συμμετοχή της από το 100% σε 9,99%. Στο πλαίσιο αυτής της συρρίκνωσης και της αποχώρησής της, βάλθηκε από ότι φαίνεται να παραδώσει καμένη γη στους νέους αγοραστές. Μέσω της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας μας, τηρώντας απαρέγκλιτα τους όρους της συμφωνίας, η Εθνική Ασφαλιστική κλήθηκε να ζητήσει 10ετές ομολογιακό δάνειο από την ΕΤΕ ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 6,5%. Ένα απολύτως αχρείαστο δάνειο, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της Εταιρίας μας, αποκλειστικά για να ενισχύσει το νέο μέτοχο. Μια ακόμα πτυχή της πλήρους αποτυχίας διαπραγμάτευσης της ΕΤΕ, που «κατάφερε» την δήθεν «πολυπόθητη επένδυση» στην ελληνική οικονομία, την πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας μας, την Εταιρία του ενός δισεκατομμυρίου διακοσίων δέκα εκατομμυρίων, να ξεπουλιέται τελικά μόλις για μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Αξίζει ειλικρινά ένα μεγάλο μπράβο στην διαπραγματευτική ομάδα της CVC, που κατάφερε να επιβάλει πλήρως τους όρους που ήθελε στην διαπραγμάτευση.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων μας, αποφάσισε παράλληλα (όπως είχαμε προαναγγείλει στην ανακοίνωση του Συλλόγου της 10/12/20 https://www.syllogos.gr/anakoinoseis/syllogos/3982-i-prospatheia-ksepoulimatos-tis-etairias-mas-synexizetai ) να μειώσει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας μας κατά 252.801.000 € για να συμψηφίσει λογιστικές ζημιές του μακρινού παρελθόντος, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα ίδια κεφάλαια της Εταιρίας μας.

Άραγε θα το δεχθεί αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος;

Δεν έφτασε όμως στην ΕΤΕ, απλά να εκτελεί τις εντολές της σκανδαλώδους συμφωνίας που η ίδια σύναψε. Προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω. Αποφάσισε να αφαιρέσει 3 θέσεις μελών από το ΔΣ της Εταιρίας μας και να τις αντικαταστήσει με μία, τοποθετώντας ως μέλος τον CFO της τράπεζας. Μία από τις θέσεις που κατήργησε, αφορούσε τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων της Εταιρίας μας! Για μια ακόμη φορά – το ζήσαμε και στο πρόσφατο παρελθόν – η ΕΤΕ αποφάσισε να παραβεί την συμφωνία με τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας και να μην επιτρέψει στον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας να βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Άραγε ποιος είναι ο λόγος για αυτήν την απόφαση της ΕΤΕ;

Ήθελαν να δείξουν ότι δεν σέβονται την δουλειά μας;

Ήταν μια κίνηση για να δώσουν εξετάσεις στους νέους ιδιοκτήτες;

Ήταν μια εκδικητική κίνηση για τον τρόπο που αντιδράσαμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα απέναντι στο σκάνδαλο της πώλησης και για την ανάδειξη, σε πανελλήνια εμβέλεια, της πλήρους αποτυχίας της τράπεζας;

Εμείς δεν αποχωρήσαμε από την Εθνική Ασφαλιστική όπως έκανε η εθνική τράπεζα. Παραμένουμε εδώ, στελεχώνοντας την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την εργασία μας, εξυπηρετώντας τα δίκτυα και τους χιλιάδες πελάτες όπως κάνουμε 130 χρόνια, δηλώνοντας το παρών στις εξελίξεις και αγωνία για την πορεία της εταιρίας!

Καταγγέλλουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την ενέργεια αυτή, αναμένουμε να ανατραπεί άμεσα και δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα παραμένουμε οι θεματοφύλακες της λαμπρής ιστορίας της Εταιρίας αλλά και της πρωτοπορίας του Συλλόγου μας.