04 Οκτ 2021

Ανακοίνωση για τη (μη) διαπραγμάτευση της Ε.Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι, 

Στις 3 Σεπτέμβρη καταθέσαμε την πρόσκληση διαπραγμάτευσης της Ε.Σ.Σ.Ε., ώστε η Διοίκηση να έχει τον απαραίτητο χρόνο να επεξεργαστεί τις προτάσεις μας. Μια μέρα πριν την πρώτη συνάντηση (20/9), η Εταιρία ζήτησε μια ολιγοήμερη αναβολή την οποία και δώσαμε, σεβόμενοι τον λόγο που μας ζητήθηκε. Ξαναεπανήλθαμε για συνάντηση στις 24/9, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε γιατί η Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι δεν είχε απάντηση από την Ε.Τ.Ε. την οποία και ανέμενε άμεσα. 

Το ξανασεβαστήκαμε, ζητώντας όμως συνάντηση για την παροχή διευκρινίσεων πάνω στο κείμενο πρόσκλησης, πράγμα που τόσο ο κ. Καραγρηγορίου, όσο και ο κ. Λαδάς (εξουσιοδοτημένοι διαπραγματευτές της Διοίκησης) βρήκαν απόλυτα λογικό. 

Όμως την Παρασκευή 1/10 πήραμε από τον κ. Λιάκο, διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού το πιο κάτω e-mail: 

“Κε Πετσαλάκη, 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που λάβατε πρόσφατα από τον κ. Καραγρηγορίου, μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης για την ΕΣΣΕ, διευκρινίζουμε και εγγράφως, ότι απαιτείται να λάβουμε οδηγίες από την μητρική μας, σχετικά με τα αιτήματά σας για την ΕΣΣΕ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνάντηση. 

Ως εκ τούτου, επειδή απαιτείται η παρέλευση ενός εύλογου διαστήματος για να έχουμε λάβει σχετικές οδηγίες από την ΕΤΕ, σας προτείνουμε ως επόμενη ημερομηνία συνάντησής μας την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:00, στην αίθουσα 609. 

Ανδρέας Λιάκος

Συνάδελφοι,

Είναι φανερός πια ο εμπαιγμός των εργαζόμενων και η προσπάθεια των διοικούντων -απ' όπου κι αν προέρχονται- να καθυστερήσουν με συνεχείς αναβολές την συζήτηση για την Ε.Σ.Σ.Ε., πιστεύοντας ίσως ότι θα λήξει η υπάρχουσα και δεν θα φέρουν την υποχρέωση σύναψης νέας. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ομόφωνα καλεί την Διοίκηση, δημόσια πια, να προσέλθει, με στοιχειώδη σοβαρότητα απέναντι στους εργαζόμενους της Εταιρίας, σε διαπραγμάτευση, την Παρασκευή 22/10, δίνοντάς της όλο τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να πάρει επιτέλους τις οδηγίες της από τα αφεντικά της, όποια κι αν είναι αυτά. 

Συναδελφικά

Το Δ.Σ