20 Οκτ 2021

Ο στραβός γιαλός

Μας έγινε γνωστό, ότι χθες, μετά από εισήγηση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, η Διοίκηση της Εταιρίας θα σταματήσει την τηλεργασία από τον μήνα Νοέμβρη, εκτός από όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν άμεσα και να μην εφαρμόσουν αυτή την τραγική απόφαση, αν και φαίνεται ότι για τη Διοίκηση η πανδημία έλαβε τέλος παρά τα 3.700 και πλέον καθημερινά κρούσματα. Ας εμπεδώσουμε καλά ότι αυτό θα είναι το πρόσωπό τους από εδώ και πέρα στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν «έργο». Φαίνεται ότι η Κοινωνική Ευθύνη της Διοίκησης στέκεται μόνο στις αυτοβραβεύσεις…

Πέρα, όμως, από τις όποιες επικίνδυνες αποφάσεις της Διοίκησης με τις απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και την Εταιρία, και εάν τελικά επιμείνουν στην παράλογη απόφαση κατάργησης της τηλεργασίας δε θα υπάρχει, πλέον, κανένας λόγος οι συνάδελφοι να έχουν στην κατοχή τους τα εταιρικά laptop, και κατά συνέπεια θα πρέπει να τα επιστρέψουν στην Εταιρία. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι να ανοίγουν τα laptops και να συνδέονται για κάτι τάχα επείγον το απόγευμα ή τα Σαββατοκύριακα, πράγμα που γίνεται κατά κόρον σήμερα.

Επίσης, προς τους διοικούντες, που θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι με τηλεργασία απλά κάθονται σπίτι τους, παρά τα όσα ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους, σαν μόνη απάντηση στις ανυπόστατες και ψευδείς θεωρήσεις τους, ας ανατρέξουν στα παραγωγικά στοιχεία και τις ζημιές που εξυπηρετούνται.

Θα διαπιστώσουν και αυτοί ότι τις περισσότερες φορές οι τηλεργαζόμενοι, εργάζονται πολύ περισσότερο από το κανονικό ωράριο τους.

Επιτέλους πια!

Οι εργαζόμενοι αυτής της Εταιρίας τιμούν την εργασία τους!

Ας το καταλάβουν αυτό!

Δεν μπορούν να λύσουν, όμως, οι εργαζόμενοι τα διοικητικά προβλήματα, τη μετάθεση ευθυνών και το διοικητικό κενό που κάποιοι αφήνουν να «φρενάρει» την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.