26 Οκτ 2021

Επικίνδυνη για την ασφάλεια των εργαζομένων απόφαση

Συνάδελφοι,

Η ακατανόητη απόφαση της Διοίκησης να διακόψει καθολικά την τηλεργασία από 1η Νοέμβρη, απόφαση που πάρθηκε «λαμβανομένων υπόψη των υγειονομικών δεδομένων», δεδομένων που βέβαια δείχνουν πάνω από 3.500 κρούσματα ημερησίως με αυξητική τάση, απόφαση που την καλούμε να επανεξετάσει λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπ’ όψη της τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ασφάλεια των εργαζομένων θα έπρεπε να συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση και όχι να υιοθετεί άκριτα εισηγήσεις ξένων με την πραγματικότητα στελεχών.

θα θέλαμε - αν η Διοίκηση εμείνει στην επικίνδυνη απόφασή της - να καλέσουμε όλους και όλες τους συναδέλφους (πλην φυσικά αυτών που ο νόμος τους παρέχει δυνατότητα ευέλικτων μορφών εργασίας) να επιστρέψουν τα laptops στην Εταιρία, προκειμένου να μην παρουσιάζεται το συχνότατα επαναλαμβανόμενο απογευματινό φαινόμενο του «έλα μωρέ άνοιξέ το για λίγο γιατί έχουμε κάτι επείγον». Δεν υπάρχει πλέον κανένας απολύτως λόγος να υπάρχουν εταιρικά laptops στα σπίτια συναδέλφων.

Στην περίπτωση που η Εταιρία δεν θέλει να τα παραλάβει, όπως πιστεύουμε ότι οφείλει, παρακαλούμε για τη φύλαξή τους σε ντουλάπι του γραφείου που κλειδώνει.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.