20 Δεκ 2021

Απεργία αξιοπρέπειας

Συνάδελφοι, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, μετά το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας τη Δευτέρα και Τρίτη 3 και 4 Γενάρη 2022. Τις δυο πρώτες μέρες που θα έχει λήξει η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και θα αρχίσει να ισχύει η τρίμηνη μετενέργεια της. 

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι: 

-       Η συνεχιζόμενη πλήρης αδιαλλαξία της Διοίκησης να διαπραγματευτεί με διάθεση συναίνεσης με τους εργαζόμενους. 

-       Η υπεύθυνη στάση του Συλλόγου να μην κλείσει την Εταιρία τις ημέρες που τα δίκτυα πωλήσεων δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για το παραγωγικό κλείσιμο της χρονιάς, σεβόμενοι εμείς, αφού δεν το κάνει η Εταιρία, την αγωνία και την προσπάθειά τους. 

-       Δεν στρεφόμαστε απέναντι στους πελάτες μας, που είναι η μεγάλη δύναμη της Εταιρίας μας. 

Τα αιτήματά μας, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις συναντήσεις με τη Διοίκηση και τη διάθεση διαλλακτικότητας από την πλευρά μας είναι: 

-          Υπογραφή διετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και Ε.Κ.Ε. στο πλαίσιο των ήδη υφισταμένων με λελογισμένες αυξήσεις. 

-          Αυξήσεις αποδοχών των συναδέλφων που εργάζονται μέσω τρίτων Εταιριών, ώστε να υπάρξουν ανθρώπινοι μισθοί στο 1/3 του προσωπικού της Εταιρίας μας. 

 

Συνάδελφοι, 

Ο αγώνας που ξεκινάμε αφορά το εργασιακό μας μέλλον και την αξιοπρέπειά μας. 

Αφορά την αλληλεγγύη μας απέναντι στους συναδέλφους μας. 

Η ενότητα είναι η δύναμή μας. 

Ας την δείξουμε. 

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις! 

 

Συναδελφικά, 

Το Δ.Σ.