22 Δεκ 2021

Work to rule

Συνάδελφοι,

Ανατέθηκε επειγόντως  στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου και αναμένεται η διενέργεια έρευνας, που αφορά συναδέλφους μας της Διεύθυνσης Πληροφορικής για δυο αστοχίες που συνέβησαν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο και οδήγησαν σε λάθος εκτυπώσεις στους κλάδους Αυτοκινήτων και Ζωής.

Όλοι μας θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Μαυρόγαλου και τη διάθεση της Εταιρίας να έχει μηδενική ανοχή στην λογική - κοινό τόπο - του όποιος δουλεύει, μπορεί να κάνει και λάθη.

Το μη ηθελημένο λάθος έγινε πειθαρχικά κολάσιμο.

Όλοι μας, επίσης, θυμόμαστε την πρώτη ομιλία του σημερινού Διευθύνοντος στα στελέχη της Εταιρίας, που τόνισε ακριβώς το «όποιος δουλεύει κάνει και λάθη» και ότι δεν θα εφαρμόζει τις λογικές του προκατόχου του.

Δυστυχώς, σήμερα αναβιώνουμε την πειθαρχική έρευνα και δίωξη λαθών εργαζόμενων, τα οποία έγιναν πάνω στην πίεση της δουλειάς, χωρίς καμία πρόθεση, όπως είναι πασιφανές.

Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, ενώ εξελίσσεται η έρευνα που παράγγειλε και ξεκίνησε η Διοίκηση.

Θέλουμε, όμως, να ενημερώσουμε τη Διοίκηση της Εταιρίας, αφού δεν το έχει καταλάβει μέχρι σήμερα, ότι οι συνάδελφοι μας και δουλεύουν πολύ και παραγωγικά (αρά έχουν και την πιθανότητα λάθους), και έχουν βάλει πλάτη σε δύσκολες για την Εταιρία μέρες,  για να μπορούν να κοκορεύονται κάποιοι και να φωτογραφίζονται ως οι managerτης χρονιάς!! Στη δουλειά αυτών των εργαζόμενων θα έπρεπε να είναι τα φωτογραφικά φλας και όχι ο πειθαρχικός έλεγχος που διενεργείται… με ευθύνη τους!!!! 

 

Επίσης, θέλουμε να επισημάνουμε  στη Διοίκηση της Εταιρίας ότι  τέτοιες συμπεριφορές θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μεταβάλουν (οδηγήσουν) τους εργαζόμενους  σε απόλυτους γραφειοκράτες, αφού θα  δουλεύουν πια με τόση ταχύτητα, που να τους επιτρέπει να τριπλοτσεκάρουν κάθε δουλειά, κάθε υπογραφή, κάθε emailπου στέλνουν. Δε θα δέχονται καμία προφορική οδηγία, αν αυτή δεν πατά πάνω σε γραπτές διαδικασίες και για όλα θα ζητούν από τους προϊσταμένους τους γραπτή επιβεβαίωση, γιατί αλλιώς μπορεί από το πουθενά να βρουν τον μπελά τους από τους γραφειοκράτες της Διοίκησης.

 

Φαίνεται ότι βολεύει την Εταιρία να έχει φοβικούς εργαζόμενους, μιας και έχει φοβική Διοίκηση και έτσι δεν φαίνεται μικρότερη των περιστάσεων!

Μπορούμε να το επιτρέψουμε;;

Όμως, επειδή προέχει η εργασιακή ασφάλεια του προσωπικού.

Όμως, επειδή προέχει να μην κυνηγούνται συνάδελφοι επειδή δουλεύουν και μπορεί να γίνονται λάθη.

Όμως, επειδή προέχει να σταματήσει πια η μετάθεση ευθυνών από πάνω προς τα κάτω.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δουλεύουν απαρέγκλιτα βάσει διαδικασιών και εγκυκλίων. Να τηρούν ευλαβικά το θεσμοθετημένο ωράριο είτε εργάζονται με φυσική παρουσία είτε με τηλεργασία.

Work to rule.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.