23 Δεκ 2021

Απάντηση σε ανακοίνωση Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνάδελφοι, 

Ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κυκλοφόρησε χθες ένα email με το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει γιατί δουλεύει by rule, αναφορικά με το μήνυμα του για οικειοθελή παροχή, που τάχα δίνει η καλή Εταιρία για τις τρεις πρώτες μέρες ασθένειας του υπαλλήλου. 

Είναι όμως έτσι; 

Μάλλον όχι. 

Στο Άρθρο 4.10 της ισχύουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης 2019 - 2021 αναφέρεται: 

Η Εταιρία καταβάλλει πλήρη αποζημίωση για ασθένειες μέχρι 6 ημέρες το έτος. 

Για μεμονωμένες ημέρες ή μέχρι 2 ημέρες δεν απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, ενώ για 3 συνεχόμενες ημέρες είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης. 

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία και στο καταστατικό του Ταμείου. 

Μάλλον λοιπόν πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη ο προσωπάρχης. Ουδέποτε βέβαια υπήρξε αναφορά -μομφής, είτε με περιτύλιγμα είτε χωρίς, σε οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, πέραν του εκάστοτε επικεφαλής της. 

Φαίνεται ότι προετοιμάζονται εντατικά για την 1η Απριλίου, που θα λήξει και η μετενέργεια της Σύμβασης και εύχονται και προσπαθούν να υπάρχουν μόνο ατομικές συμβάσεις. 

Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. 

Όλες και όλοι συμμετέχουμε στην προειδοποιητική 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζόμενων στις 3 και 4 Γενάρη 2022. 

Δίνουμε το μήνυμα αποφασιστικότητας, ενότητας και αλληλεγγύης των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ. 

 

Παρατίθεται παρακάτω αυτούσιο το μήνυμα του κ. Λιάκου: 

 
 
 
 

From: ΛΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣSent: Wednesday, December 22, 2021 3:49 PMTo: ΣΥΓΓΡΟΥ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ <SYGGROU_PROSO@insurance.nbg.gr>; ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ <YPOK_NO_ETE@insurance.nbg.gr>Subject: Ανακοίνωση Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού 

  

  

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

  

Ως επικεφαλής ΔΑΔ της ιστορικής και κορυφαίας εταιρίας μας, οφείλω να εξετάζω αν  η πληροφόρησή σας για θέματα που άπτονται θεμάτων προσωπικού είναι ακριβής και όσο το δυνατόν πλήρης. Επίσης σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό  να κρίνω αν  πρέπει να την αποκαταστήσω, ειδικά όταν η πληροφόρηση που λαμβάνεται  έχει το «περιτύλιγμα» της μομφής και  προς την εταιρία. Ταυτόχρονα υπάρχει μια κλιμάκωση αναφορών στο ρόλο μου, πρόσφατα και στο όνομά μου και ενίοτε έμμεσα και στους ανθρώπους της μονάδας μου, συναδέλφους σας. 

Ανδρέας Λιάκος 

  

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της «Ενημέρωσης για το Τριήμερο Αναμονής» σας ενημερώνουμε ότι  η επιστολή έβγαινε και στο παρελθόν από την εταιρία, όπως φαίνεται και παρακάτω, ατομικά σε κάθε εργαζόμενο που λάμβανε επίδομα ασθενείας. Για το διάστημα 2019 -2021  αυτό δεν συνέβη λόγω του ότι  o EΦΚΑ σταμάτησε να καταβάλει επίδομα ασθενείας, κάτι που πρόσφατα  ενεργοποιήθηκε από τον ΕΦΚΑ. 

Ήταν  υποχρέωση των συναδέλφων σας στη ΔΑΔ, της αρμόδιας υποδιεύθυνσης της κα Βασιλειάδη, και ως τέτοια μου παρουσιάσθηκε,  να προχωρήσουν άμεσα σε αυτή την επικοινωνία, η οποία είναι η ίδια  με αυτή της 1/12/2018  με μόνη προσθήκη στη 2η παράγραφο «για την συγκεκριμένη περίοδο». 

  

Η αναφορά έγινε  για ενημέρωση των συναδέλφων, για τη ΘΕΤΙΚΗ για τους εργαζόμενους απόφαση της διοίκησης, για μη παρακράτηση αποδοχών που απορρέει από το 3ημερο αναμονής. 

  

Στη διάθεσή  σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

  

Ανδρέας Λιάκος – Ελένη Βασιλειάδη – Βάσω Λεκάκη 

  Ανακοίνωση 23.12.2021