24 Δεκ 2021

Πολιτική για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης

Συνάδελφοι,

Χθες ανακοινώθηκε η πολιτική καταπολέμησης της βίας και παρενόχλησης που εγκρίθηκε, όπως μας ενημέρωσαν, από το Δ.Σ. της Εταιρίας.

Παρά το ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία, η Εταιρία αρνήθηκε να την εντάξει στον ΕΚΕ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Συλλόγου, αγνοώντας δικές μας παρατηρήσεις και παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε πρώτοι διαβουλεύσεις, ώστε να αποτελέσει ένα κοινά συμφωνημένο κείμενο· αντιθέτως, προτίμησε μονομερώς να εκδώσει την προαναφερόμενη πολιτική. Ο λόγος προφανής: Ακόμα και για ένα τέτοιο θέμα περιφρονούν τους εργαζόμενους. Η περιφρόνηση, σε συνδυασμό με την μη συμμετοχή των εργαζόμενων πάντα έχει σαν αποτέλεσμα την αδιαφάνεια.

Θέλουμε, όμως, να ενημερώσουμε όλες και όλους τους εργαζόμενους ότι πέρα από το τι προβλέπει η μονομερής πολιτική, με βάση το άρθρο 14 του ν. 4808/21 και το καταστατικό του Συλλόγου μας, μπορούν να υποβάλλουν τις τυχόν καταγγελίες στον Σύλλογο, που θα ενεργεί για λογαριασμό τους, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους «κουκούλωμα».

Οι εργαζόμενοι έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα να τους εκπροσωπούν. Δε θα γίνουν ατομικά θύματα απέναντι σε πολιτικές πιθανής αδιαφάνειας.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 3 και 4 Γενάρη 2022.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας για να κατοχυρώσουμε το εργασιακό μας μέλλον.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.