24 Φεβ 2022

Εθνική, η Πρώτη Ασφαλιστική

Συνάδελφοι,

Σήμερα αναμένεται η DgComp να αποφασίσει για το αν η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής προσκρούει στον ελεύθερο ανταγωνισμό και ουσιαστικά να αποφασίσει για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στην Οικονομία της χώρας μας (εκτός αν πάρει η DgComp παράταση άλλες 10 ημέρες, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία). Μια μέρα που σηματοδοτείται από την έναρξη ενός πολέμου στην Ουκρανία, με τις όποιες προεκτάσεις του να επιτείνουν το περιβάλλον της αβεβαιότητας και της αύξησης του κόστους ζωής

Έχουν περάσει δυο μήνες απραξίας από την πλευρά της Διοίκησης σχετικά με την πρόταση του Συλλόγου για τη δίμηνη παράταση της ήδη υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης και του ΕΚΕ. Έχουμε δείξει ότι οι προτάσεις του Συλλόγου μας είναι ρεαλιστικές και μετρήσιμες. Καλούμε τη Διοίκηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς παιχνίδια, στην πιο δύσκολη στιγμή της Εταιρείας.

Δώστε επιτέλους μια απάντηση στον ανταγωνισμό και κυρίως σεβαστείτε τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε δίπλα δίπλα!

Θέλουμε να τονίσουμε, στους όποιους μετόχους μας διοικούν την τρέχουσα περίοδο, ότι η «στασιμότητα» είναι το πιο επικίνδυνο στάδιο μιας επιχείρησης, ειδικότερα τη στιγμή που στον Ασφαλιστικό Κλάδο υπάρχει τεράστια κινητικότητα με συγχωνεύσεις και εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών. Η Εταιρεία μας πλήττεται, βρισκόμενη συνεχώς σε μια προτεινόμενη διαδικασία πώλησης και το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει η Διοίκηση είναι η διασφάλισης της σταθερότητας στο εσωτερικό της περιβάλλον.

Έχει χαθεί κάθε επικοινωνία της Διοίκησης με το προσωπικό, «έτρεξε» - κυριολεκτικά και μεταφορικά - μια εθελούσια χωρίς να υπάρχει συγκροτημένο πλάνο για την επόμενη ημέρα. Θα μείνουν κερδοφόρα κομμάτια της Εταιρείας χωρίς προσωπικό, φεύγουν εξιδεικευμένοι εργαζόμενοι ICAP προς τον ανταγωνισμό και η Διοίκηση της Εταιρείας προσλαμβάνει χωρίς σχέδιο, χωρίς πλάνο, χωρίς διορθώσεις στο οργανόγραμμα και χωρίς πλάνο διαρθρωτικών αλλαγών και ανανέωσης, με μοναδικό γνώμονα καιροσκοπικές και κοντόφθαλμες πρακτικές.

Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση της Εταιρείας να ενημερώσει το σύνολο του προσωπικού για το «τί μέλλει γενέσθαι».

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε στο σύνολο της Διοίκησης ότι οι εργαζόμενοι και τα δίκτυα πωλήσεων αυτής της Εταιρείας έχουν βάλει πλάτη στα πιο κρίσιμα χρόνια της 130χρονης λειτουργίας της, με τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους, την αυταπάρνηση τους, πάντα με οδηγό το όραμα της Εθνικής Ασφαλιστικής, Της Πρώτης Ασφαλιστικής!

Αυτό δεν πρόκειται να το χαρίσουμε σε καμία Διοίκηση, γιατί η Ιστορία της & οι Άνθρωποί της την έχουν φέρει στην πρώτη θέση της συνείδησης των ασφαλισμένων μας και της ελληνικής κοινωνίας και σε αυτήν θα φροντίσουμε όλοι εμείς να παραμείνει!

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.