08 Μαρ 2022

Αυταρχισμός ή Αξιοπρέπεια;

Συνάδελφοι,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση που έγραψε ο κος Κωνσταντέλος (https://www.prweekglobalawards.com/dimitris-konstantellos) για λογαριασμό του κου Κωνσταντά, ένα δάκρυ κύλισε στα μάγουλα των εργαζομένων…

Για το που έχει φτάσει αυτή η Εταιρία και οι επικεφαλής της.

Η δική μας απάντηση στην προπαγάνδα του κυρίου Κωνσταντέλου που εκφράστηκε μέσω του κου Κωνσταντά:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πόσα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην πορεία της Εταιρίας, εάν πιστεύατε πραγματικά ότι είμαστε συνάδελφοι; Δυστυχώς, αυτό δεν το δείξατε τόσα χρόνια και σήμερα η συγκεκριμένη προσφώνηση, δεν έχει δυστυχώς κανένα πραγματικό νόημα.

Απευθύνομαι σε εσάς εκ νέου, ώστε με αδιαμεσολάβητο τρόπο να γνωρίζουμε όλοι την ιστορικότητα των στιγμών, των προκλήσεων και των απαντήσεων που καλούμαστε να δώσουμε, ώστε η Εταιρεία μας απρόσκοπτα να βαδίσει στην εποχή της χωρίς βαρίδια και αναχρονισμούς, να αντιμετωπίσει τον διαρκώς μετασχηματιζόμενο ανταγωνισμό με την αυτοπεποίθηση που της προσφέρει το όνομα και η ιστορία της και να εγγυηθεί την ισχυρή θέση της στην αγορά.

Στα 131 χρόνια  που πέρασαν πώς πιστεύετε ότι δημιουργήθηκε το ισχυρό όνομα της Εταιρίας; Καθώς φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε, θα σας λέγαμε ότι δημιουργήθηκε γιατί η Εταιρία έδειξε εμπιστοσύνη στα στελέχη της  και οι εργαζόμενοι και τα δίκτυα πωλήσεων στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις το όνομα της σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.  Ήταν πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό καθώς γνώριζαν ότι, οδηγούσαν στο μέλλον την Αγορά, ήταν πρωτοπόροι και δεν άγονταν από αυτήν. Αναζητήστε λοιπόν, αλλού τα βαρίδια και τις αναχρονιστικές νοοτροπίες και όχι στους εργαζόμενους.

Ζούμε το τέλος των βεβαιοτήτων. Αρκεί μία απλή ανάγνωση του ευρύτερου οικονομικού, επενδυτικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος για να καταλάβει και ο τελευταίος αρνητής της πραγματικότητας ότι η ασφάλεια και η επιχειρησιακή συνέχεια προϋποθέτει ευελιξία, πραγματιστική ανάλυση και έγκαιρη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, είτε στο συλλογικό επίπεδο των χωρών, των διεθνών θεσμικών οργανισμών και των συμμαχιών, των πολυεθνικών επιχειρήσεων, είτε στο ατομικό επίπεδο, του εργαζόμενου, του διευθυντικού στελέχους, του οικογενειάρχη.

Είναι τουλάχιστον αστείο να μας μιλάτε για τέλος βεβαιοτήτων, μόλις αποκτήσατε τη βεβαιότητα παραμονής στην θέση του CEO. Η Εταιρία όμως έχει αποδείξει διαχρονικά ότι επιβίωσε και αναπτύχθηκε χάρη στην προσαρμοστικότητά της στις ιστορικές προκλήσεις κάθε εποχής και έφτασε στην θέση που είναι σήμερα.

Η μόνη μας ασφάλεια είναι η δυνατότητα να αλλάζουμε.

Η αλλαγή σε ποια κατεύθυνση θα γίνει; Της προόδου της Εταιρίας και των εργαζόμενων ή η παραμονή σας στις καρέκλες εξουσίας;

Όλοι ( εργαζόμενοι και διοικητικά στελέχη ) καλούμαστε να βρεθούμε στη σωστή πλευρά των αποφάσεων. Η Εταιρεία οφείλει να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τεχνοκρατικό τρόπο ώστε η αναμενόμενη έλευση του νέου μετόχου να συναντήσει εργασιακή ειρήνη και ομαλή σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον της. Χωρίς να χάσουμε τον βηματισμό μας, κρατώντας τα καλύτερα από το «πριν», καλούμαστε να ενσωματώσουμε στο «μετά» όσα θα μας κάνουν καλύτερους και ανταγωνιστικότερους: μία νέα στρατηγική ανάπτυξης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα στελέχη και νέες ευκαιρίες προς όλους ανεξαιρέτως

Μπορεί αυτό να γίνει με τα εργαλεία του παρελθόντος; Μπορεί αυτό να γίνει με αναχρονιστικές πρακτικές συνδικαλιστικών αξιώσεων συνδιοίκησης; Μπορούμε να μείνουμε πίσω στην προσέλκυση ταλέντου στην Εταιρεία μας, χαρίζοντάς το στον ανταγωνισμό;

Όποιος διαγράφει το παρελθόν, την προσφορά και την πείρα των εργαζόμενων είναι καταδικασμένος σε πλήρη αποτυχία σε ότι κάνει. Όσον αφορά την συνδιοίκηση που αναφέρετε είναι μόνο στις επιδιώξεις σας, χωρίς ίχνος αλήθειας Σας φοβίζει η κριτική στις αναχρονιστικές επιλογές σας;

Αυτά, πλέον, τα έχει απαντήσει η εποχή μας : Το σύγχρονο μάνατζμεντ και η σύγχρονη στρατηγική ανθρώπινων πόρων. Αυτά είναι τα εργαλεία.

Αν η σύγχρονη στρατηγική ανθρώπινων πόρων είναι ο κος Ανδρέας Λιάκος που προσλάβατε με προσωπική επιλογή σας, ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι.

Από τον Σεπτέμβριο 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερική διαβούλευση για τα ζητήματα της Επιχειρησιακής Σύμβασης (ΕΣΣΕ) και του Κανονισμού Εργασίας, καθώς η 3ετής ισχύς τους έληγε τον Δεκέμβριο 2021. Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι ότι, μετά την λήξη της ΕΣΣΕ, για ένα τρίμηνο ακόμα, δηλαδή έως τον Μάρτιο 2022, η ισχύς παραμένει ενεργή. Ωστόσο, από την 1η Απριλίου και στην περίπτωση κατά την οποία δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, η Συλλογική Σύμβαση περιέρχεται σε καθεστώς μετενέργειας, που σημαίνει δυνατότητα μη εφαρμογής των όρων της ΕΣΣΕ με αναγκαστικό χαρακτήρα.

Σταθερή επιδίωξη της Διοίκησης υπήρξε η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, της συνεννόησης και της ομαλής μετάβασης στη νέα μετοχική ιδιοκτησία.

Η διαπραγμάτευση όντως έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη μας και έχετε δείξει μια εμμονική προσήλωση όχι στον διάλογο και την διαπραγμάτευση, αλλά στην αλαζονεία και το δίκαιο του ισχυρού όπως ακριβώς κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η ΕΣΣΕ και ο ΕΚΕ παράλληλα ήταν για διόμιση και όχι τρία χρόνια. Ούτε αυτό δεν σας το είπαν;

Είναι δυνατόν η μετάβαση να γίνει χωρίς καμία απολύτως αλλαγή που θα προσδώσει την ελάχιστη –έστω - ευελιξία; Για αυτό ακριβώς, με αίσθημα ευθύνης, προτάθηκε μονοετής Επιχειρησιακή Σύμβαση, με διατήρηση όλων των μισθολογικών κλιμακίων και όρων της υφιστάμενης ΕΣΣΕ, εξαιρουμένου μόνο του αρ.5, που ουσιαστικά στερούσε τη δυνατότητα καταγγελίας της οποιασδήποτε σύμβασης εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους. Αυτή υπήρξε η μόνη εξαίρεση. Αυτό σε καμία περίπτωση – κι αυτό έχει ειπωθεί επανειλημμένως – δεν σήμαινε προαποφασισμένες μαζικές απολύσεις, δεν σήμαινε μη διαβούλευση με τον Σύλλογο, δεν σήμαινε την εξάντληση όλων των συναινετικών διαδικασιών, όπως εφαρμόζουμε αδιάλειπτα.

Αλλαγές θα πρέπει να γίνουν. Όχι όμως στη κατεύθυνση της μείωσης της προσφοράς των εργαζόμενων, αλλά στην σωστή αξιολόγηση με δείκτες παραγωγικότητας και προσαρμογή της Διοικητικής ομάδας στις προκλήσεις της αγοράς και στις απαιτήσεις των πελατών μας  Ατομική καταγγελία για οικονομοτεχνικούς λόγους εργαζόμενου άραγε τι σημαίνει;  Ευελιξία ναι, ασυδοσία όχι.

Μα και η ίδια η εφαρμογή της εθελουσίας εξόδου διαψεύδει και εκθέτει τους αρνητές της συνεννόησης, καθώς η Διοίκηση επέλεξε και επιτυχώς χρησιμοποίησε ( παρά την αντίδραση του Συλλόγου ) την εθελουσία ως διαδικασία εξ ορθολογισμού του εργασιακού κόστους, με συναίνεση, με αξιοπρέπεια και αμοιβαίο όφελος εταιρείας και εργαζομένων. Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους διευκολύνθηκε μια ομάδα εργαζομένων να αποχωρήσει.

Ο Σύλλογος έκρινε την εθελουσία σαν ελλειμματική σε σχέση με αυτή της ΕΤΕ, δεν καθοδήγησε κανέναν/καμία εργαζόμενο στην καθαρά προσωπική απόφαση ζωής και δεν έπαιρνε τηλέφωνα όπως η Διεύθυνση Προσωπικού για να λέει στους συνάδελφους που υπηρετούν στην ΕΤΕ το πόσο καλά χρήματα θα πάρουν αν φύγουν.

Άρα, πόσο χρήσιμοι υπήρξαν όσοι απέρριψαν την πρόταση της Διοίκησης κατά τις διαπραγματεύσεις και οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο; 

Ο μαξιμαλισμός υπήρξε κακός σύμβουλος και δεν υπηρέτησε τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Οι αντιπροτάσεις του Συλλόγου περιορίστηκαν σε στείρα άρνηση. Δεν αναγνώρισαν την ανάγκη μετάβασης και ευελιξίας, αλλά υπήρξαν φοβικές, καθόλου εποικοδομητικές, δημιουργώντας ψευδείς ειδήσεις. (Αντιπαρέρχομαι το σημείο εκείνο των συνδικαλιστικών ανακοινώσεων – κυρίως από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γ. Πετσαλάκη,  που δεν τήρησαν το απαραίτητο ήθος και ευγένεια, προέβησαν σε προσβλητικές ανακοινώσεις απευθείας στο πρόσωπό μου διαγράφοντας την συνέπεια με την οποία υπηρετώ την Εταιρία και τον τρόπο που έχω αντιμετωπίσει όλο το προσωπικό διαχρονικά και έγιναν φειγ-βολάν σε φιλικά προσκείμενα στον Σύλλογο sites εκθέτοντας την Εταιρία).

Η μόνη άρνηση που υπάρχει είναι της πλευράς σας. Σας προσκαλούμε αν αντέχετε σε μια δημόσια συζήτηση ενώπιον των εργαζόμενων για να εκφράσετε τις απόψεις σας, αλλά με αντίλογο στην προπαγάνδα σας. Όσο για το αν η πχ Καθημερινή αποτελεί φιλικό ΜΜΕ στον Σύλλογο μόνο θυμηδία προκαλεί. Ό Σύλλογος ομόφωνα παίρνει τις αποφάσεις και εκδίδει τις ανακοινώσεις του του σε αυτό το θέμα.

Και σας προσκαλώ στην αλήθεια των αριθμών:

Διότι, λόγου χάρη, ψευδής και σκόπιμα παραπλανητικός είναι ο ισχυρισμός που διακινείται στους διαδρόμους ότι οι αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων έχουν αυξηθεί πολύ, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι ειδικοί σύμβουλοι τον Απρίλιο 2019 ήταν 52 και λαμβάνοντας υπόψη τις αποχωρήσεις της εθελουσίας και συμπεριλαμβανομένης της Ανώτατης Διοίκησης σήμερα είναι 56.

Σήμερα 8/3 υπηρετούν 57 ειδικοί σύμβουλοι Διοίκησης με επίθετο και όνομα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 5 πρόσωπα της ανώτατης διοίκησης. Σύνολο 62. Τίποτε άλλο. Εξ άλλου είστε στην Εταιρία από το 2010. Από τότε πόσους ειδικούς συμβούλους διοίκησης έχετε πάρει;

Προσωπικά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αρνούμαι να υιοθετήσω προτάσεις που εξυπηρετούν άλλο από το εταιρικό και το συλλογικό συμφέρον, που εξοφλούν γραμμάτια εκείνης της παλιάς νοοτροπίας που πληρώσαμε ακριβά στη χώρα μας, της συντεχνιακής ιδιοτέλειας και της εξωθεσμικής λειτουργίας.

Εξωθεσμική λειτουργία οι διαφανείς και συντεταγμένες διαδικασίες επιλογής και αξιοκρατίας; Μας αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε..

Απευθύνομαι προσωπικά και ξεχωριστά στον καθένα συνάδελφο και εργαζόμενο που θέλει να δει την Εταιρεία να παραμένει μεγάλη, να μετασχηματίζεται και να προλαβαίνει τον βηματισμό του μέλλοντος και της αγοράς της, να ηγείται, να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης και ατομικής ευημερίας, να είναι δίκαιη και ανθρώπινη.

Σας ζητώ να απορρίψετε τις αδιέξοδες φωνές των κινδυνολόγων.

Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να απαιτείτε από τους υπηκόους σας, όπως φαίνεται ότι βλέπετε τους εργαζόμενους. Οι αξιοπρεπείς εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που εσείς αγνοείτε και αρνείστε να ακολουθήσετε.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούμε ούτε το ταλέντο ανθρώπων της αγοράς (αρ. 5/ΕΣΣΕ), επιμένοντας σε «ιδρυματοποιημένη» και αποκομμένη πλέον από την πραγματικότητα πολιτική ανθρώπινων πόρων (αρ.15 & 16/ΕΣΣΕ), ούτε να στερούμε την ευελιξία του διευθυντικού δικαιώματος για να ενισχύσουμε τη θέση της Εταιρείας και τη δύναμή μας στην αγορά.

Η διαδικασία προσλήψεων «ανθρώπων της αγοράς» άραγε είναι «ιδρυματοποίηση»; Οι προαγωγές του υφιστάμενου προσωπικού είναι αναχρονισμός; Η ένταξη των συναδέλφων που υπηρετούν ήδη πολλά χρόνια μέσω εταιριών ενοικίασης είναι πισωγύρισμα κατ’ εσάς;

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να δείχνει τουλάχιστον ότι είναι τίμια;

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω, όσο και αν είναι γνώριμο το παρελθόν.

Η επιλογή μας είναι να αλλάξουμε. Για να διεκδικήσουμε το μέλλον μας με ασφάλεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος,

Σταύρος Κωνσταντάς

Άραγε ποια είναι είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας; Εμείς πιστεύουμε ότι είναι η πλευρά αυτών που γράφουν την ιστορία, αυτών που βρήκαν και συνέχισαν να σηκώνουν ψηλά – ψηλότερα από κάθε άλλη – την σημαία της Εταιρία μας! Εάν εσείς νομίζετε ότι θα γράψετε την ιστορία της Εταιρίας μόνος σας, χωρίς τα στελέχη, τους εργαζόμενους και τα δίκτυα πωλήσεων  τότε να είστε βέβαιος ότι αυταπατάστε οικτρά.

Θα κλείσουμε με μια κρητική παροιμία:

Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις.

ΥΓ: Αλήθεια. Πόσο στοίχισε στην Εταιρία η συγγραφή που διαγγέλματος σας από τον κο Κωνσταντέλο;

Τουλάχιστον ο προκάτοχός σας κος Μαυρόγαλος τις έγραφε μόνος του…